Nederlandse branchevereniging e-learning

Op 15 december a.s. wordt een een heuse Nederlandse branchevereniging op het gebied van e-learning opgericht: de NVKE, de Nederlandse Vereniging voor Kennisoverdracht en E-learning.

De missie luidt van deze vereniging luidt:
Een breed gebruik van Kennismanagement en e-learning in het bedrijfsleven en de samenleving zodat een economisch krachtiger maatschappij ontstaat die veilig en stabiel is. 
 
Als doelstellingen heeft de vereniging geformuleerd

  • Algemene erkenning van de kennisvelden Kennismanagement en e-learning als belangrijke instrumenten voor bedrijfsleven, onderwijs, overheid en samenleving in het algemeen.
  • Bevordering van een gezonde en ruime markt voor Kennismanagement en e-learning zodat toeleveranciers en afnemers economisch verantwoord te werk kunnen gaan.
  • Een platform te zijn waar professionals uit de e-learning-branche en Kennismanagement elkaar kunnen ontmoeten via specifieke kennisgemeenschapsgroepen, gebruikersgroepen of businessgroepen.
  • Onderhouden van internationale contacten ter bevordering van het niveau waarop de vakken worden beoefend.
  • Steun bij aansluiting op of inpassing van ledeninitiatieven in het Europese Minerva-project

Op zich een prima idee. Jammer dat de vereniging niet heet "Nederlandse Vereniging voor Kennisontwikkeling en E-learning". "Kennisoverdracht" klinkt zo instructivistisch. Ook jammer dat de focus ligt op een "economisch krachtiger maatschappij" die "veilig en stabiel" is. Een kennissamenleving is immers meer dan een "kenniseconomie" (en wat bedoelt men met veilig en stabiel?).
Ik vraag me ook af welke organisaties achter het initiatief zitten of dit in elk geval ondersteunen. Weblogger Pierre Gorissen heeft er ook nog nooit van gehoord en wordt -net als ik- niet veel wijzer van de website. Afstemming met bestaande  initiatieven zal ongetwijfeld ook plaats moeten vinden (denk aan  gebruikersgroepen van elektronische leeromgevingen).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Hoi Wilfred,
    De trackback naar mijn post staat er bij. Heb je die dan vanuit het formulier bij mij op de site geplaatst?
    Ik ben er bij in Berlijn, was wat laat met inschrijven, dus helaas ander hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.