Netwerken met studiegenoten via LinkedIn (#in)

20 Ways to Make the Most of LinkedIn Classmates Tool biedt twintig tips over hoe je LinkedIn kunt gebruiken voor netwerken. Aanleiding is de lancering van een functionaliteit die vooral bedoeld is voor het netwerken met alumni. De tips zijn bondig beschreven. Ik wil er daarom maar een paar uitlichten.

In de eerste plaats de tip om niet alleen te netwerken met mensen die je al (persoonlijk) kent. Deze tip heeft te maken met Marc Grannovetter's theorie van de kracht van zwakke verbanden. Je kunt juist veel leren van de vrienden van je vrienden. De auteur van het artikel legt deze connectie overigens niet. Ik pas deze theorie zelf ook toe op LinkedIn, hoewel ik veel van mijn connecties ook persoonlijk ken.

Een tweede tip heeft betrekking op het vinden van een baan. De auteur adviseert om via LinkedIn te kijken welk bedrijf in jouw omgeving veel afgestudeerden van jouw voormalige onderwijsinstelling aanneemt.

De derde tip, die ik wil bespreken, is dat je contact op kunt nemen met voormalig studiegenoten op basis van de interesses en professie die zij nu hebben.

De laatste tip is dat je vooral contact moet leggen met mensen waarmee je veel connecties gemeenschappelijk hebt.

De meeste bijdragen in dit artikel hebben vooral te maken met netwerken ten behoeve van een baan. Het kunnen leggen van contacten is ook een sterke kant van LinkedIn. Voor netwerkleren mist deze omgeving m.i. functionaliteiten. Verder moet je er natuurlijk bewust van zijn dat LinkedIn data gebruikt voor commerciële doeleinden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.