Nieuwe functionaliteit Tweetdeck kan Twitter ‘functioneler’ maken (#in)

Ik ben een enthousiast gebruiker van Twitter. Ik gebruik Twitter via mijn iphone, Macbook en -straks- de iPad. Mijn favoriete applicatie is Tweetdeck.

Ik vind Twitter erg handig om geattendeerd te worden op onder andere blogposts, congressen, artikelen en nieuws. Daarnaast is Twitter een prima medium om vragen te stellen en anderen antwoorden te geven. Twitter is verder een mooi medium om verbonden te zijn met mensen die je goed kent.

Een nadeel van Twitter is dat je niet geïnteresseerd bent in alle 'tweets' (Twitterberichten) van alle gebruikers. Ik volg een groot aantal 'tweeps' (mensen die Twitteren) vanwege meer inhoudelijke redenen. Er komen echter ook berichten langs die meer privé van aard zijn. En gezien de massa berichten die langs komen, mis je daardoor wel eens een relevante tweet (je gaat immers selectief om met tweets).

Van mensen die ik beter ken, ben ik wel geïnteresseerd in hun wel en wee. Om die reden heb ik binnen Tweedeck aan verschillende kolommen aangemaakt. Bijvoorbeeld een kolom 'close followers', die ik wat nauwgezetter volg dan de kolom 'all friends'.

Deze week kwam een nieuwe versie van Tweetdeck uit, met een functionaliteit die kan bijdragen aan het 'functioneler' maken van Twitter. Je kunt er namelijk voor kiezen om berichten met een bepaalde 'hash tag' (een soort trefwoord) niet te tonen. Als alle Twitteraars nu de hash tag #privat gaan gebruiken bij tweets met een hoog privé-gehalte, dan kan ik de kolom 'all friends' daar op 'zuiveren' (niet de kolom 'close followers').

Is dat een idee? Ik ga het in elk geval doen. Volgens mij kan dit bijdragen aan selectief informatiereductie en patroonherkenning bevorderen.

Btw: je kunt overigens al langer berichten filteren op bepaalde hash tags. Ook kun je natuurlijk al langer gebruik maken van lijsten.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.