Nieuwe Internetbronnen aan mijn website toegevoegd

Ik heb een aantal Internetbronnen aan mijn website toegevoegd.

Corporate e-learning
Een aantal studenten educational technology aan de universiteit van Calgary hebben in het kader van hun studie een website "corporate e-learning" gemaakt. Deze site bestaat uit vier hoofdonderdelen:

  • strategy and planning,
  • infrastructure, design and development,
  • facilitators/learners
  • en evaluation/knowledge management.

Elk onderdeel bevat verschillende een aantal vragen met bijbehorende antwoorden (in de vorm van suggesties), èn bronnen (boeken en Internetsites).

Instructional Design Models
Deze sober ogende website van Martin Ryder van de Universiteit van Colorado ontsluit een groot aantal informatiebronnen met betrekking tot "instructional design". Je vindt hier onder andere bronnen over behaviorisme, cognitivisme, constructivisme èn bronnen die de verschillende modellen met elkaar vergelijken. Ook is hier informatie over basisbegrippen te vinden. Zowel oude bekenden als Skinner en Knowles kom je hier tegen, maar ook nieuwe bekenden zoals Van Merriënboer of Roger Schank. Het connectivisme ontbreekt, trouwens.

EHRD-portal
Human Resource Development (HRD) en "technology enhanced learning" hebben veel met elkaar te maken. Deze database bevat een groot aantal bronnen over HRD, die gebaseerd zijn op onderzoek. Je vindt hier bijvoorbeeld een uitgebreid overzicht van projecten die op het terrein van HRD zijn of worden uitgevoerd. Een ander onderdeel bestaat uit literatuurverwijzingen. Ook bevat de site een onderdeel "who is who?" (met experts). 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.