OEB09: PechaKucha tijdens de Online Educa Berlijn

Ik heb al eerder geschreven dat de organisatie van de Online Educa Berlijn ook voorzichtig experimenteert met alternatieve vormen voor presentaties. Tijdens de 2009-editie heeft men bijvoorbeeld een PechaKucha-sessie geprogrammeerd. Bij deze werkvorm gebruik je twintig dia's/afbeeldingen van elk twintig seconden om je boodschap over te brengen.

Een heel lastig format, kan ik je vertellen. Het lukt mij wel -ok, soms- om mij te houden aan de totale tijdsduur van 6 minuut 40. Maar exact 20 seconden per dia is erg ingewikkeld, behalve als de afbeeldingen relatief los staan van je betoog. Of als je de presentatie vooraf opneemt.

Het zal een hele uitdaging zijn voor de sprekers in Berlijn. Vooral als je je realiseert dat zij normaliter behoorlijk lang van stof zijn (Graham Attwell en Jay Cross om twee voorbeelden te noemen).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Afgelopen maand was ik bij een Pecha Kucha avond in Amsterdam, ik vond het echt verrassend leuk. Het concept kan mensen heel ongedwongen laten presenteren maar sommige sprekers raken ook helemaal in de war.
    Er zaten leuke concepten bij ook, van technologie tot kunst tot “food design”. Ik ben fan! Lijkt me leuk om ook een keer een Precha Kucha avond in Berlijn bij te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.