Onderzoek bevindingen bij het kiezen en implementeren van een ELO (#in)

Ik kreeg gisteren een mail van het Nederlands Netwerk voor Open- en Afstandsleren (NNOAL) over het project VLEs4VET: een Europees project rond implementaties van elektronische leeromgevingen. Dit project is onlangs beëindigd.

Er is kwantitatief onderzoek verricht naar de bevindingen bij het kiezen en implementeren van een ELO voor (beroeps)onderwijs in diverse Europese landen. Dit is aangevuld met een verzameling van best practices. (…) Een samenwerkingsverband van beroepsopleidingen in Dublin gaat de opbrengsten en adviezen inzetten bij hun keuze- en implementatieproces. Misschien ook interessant voor u als u voor een ELO-keuze staat of wilt overstappen naar een ander platform. Ook als u scholen hierbij begeleidt! Of bent u ELO-ontwikkelaar/leverancier? Dan treft u zeker waardevolle tips in de bevindingen aan.

Het meest interessante aan de website van het project is het onderdeel downloads. Je vindt hier onder meer lesplannen en een overzicht van quick wins van een elektronische leeromgeving. In het Engels, dat wel. Het onderdeel "Reflections regarding implementation and experiences with implementation of a VLE" wordt nog toegevoegd.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.