Online Educa Berlijn 2016: enkele cijfers #oeb16

De Online Educa Berlijn is alleen al vanwege de omvang en diversiteit een indrukwekkend congres. De cijfers illustreren dat.

Cijfers OEB Aan de vooravond van de 22ste Online Educa Berlijn ontvangen de deelnemers met een perskaart, een persmap. Deze bevat naast persberichten van aanbieders, ook een memo met cijfers. Enkele opvallende data van dit jaar zijn:

  • Er hebben zich bijna 2200 deelnemers geregistreerd. Dat lijken er minder te zijn dan verleden jaar. Op de eerste dag van het congres schrijft een aantal zich echter alsnog in.
  • De deelnemers zijn afkomstig uit 93 landen. In 2015 was 79% daarvan afkomstig uit Europa, 6% uit Noord-Amerika, 5% uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, 4,5% uit de rest van Afrika, 3% uit Azië, 2% uit Centraal- en Midden-Amerika en 0,5% uit Australië. Op de lijst van ‘deelnemende’ landen zie je landen als Trinidad en Tobago, Djibouti, Mauritius en Zuid-Korea terug.
  • De grootste delegatie is dit jaar Denemarken, gevolgd door Duitsland en daarna Nederland. Mogelijk dat Duitsland, zoals wel vaker, Denemarken op het laatste moment van de eerste plaats verdringt.
  • In 2015 werkte 46% van de deelnemers in het onderwijs, 36% in het bedrijfsleven, 14% bij de overheid en 4% bij een non-gouvernementele organisatie.
  • Er zijn 15 pre-conference workshops en seminars (gisteren), 4 plenaire sessies met 14 keynote bijdragen, meer dan 100 parallelle sessies (in diverse formats) waar meer dan 270 sprekers aan meedoen.
  • De beurs telt 73 exposanten uit 20 landen. Met illustere namen als 4system, EPALE, Notebowl en TicTac Interactive. Pearson en BlackBoard -voorheen belangrijke sponsoren en exposanten- zijn net als verleden jaar niet meer aanwezig.
  • Er zijn 18 sponsoren en 3 partners.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.