Online masterclass Cyberpesten #ounlPSY

De faculteit Psychologie van de Open Universiteit verzorgt op 3 en 4 oktober aanstaande een gratis online masterclass over “Cyberpesten: van probleem naar mogelijke oplossingen“.

Deze online masterclass wordt verzorgd door dr. Francine Dehue en dr. Trijntje Völlink, beiden universitair docenten bij de faculteit Psychologie van de Open Universiteit. Zij doen al geruime tijd onderzoek naar cyberpesten.

Cyberpesten is een maatschappelijk probleem waar ook menig docent mee te maken heeft.
Deze online masterclass gaat in op wat cyberpesten is, welke interventies ontwikkeld zijn en wat de beoogde resultaten zijn. De experts van de OU belichten het thema en beantwoorden online chat vragen van de deelnemers. Tijdens deze live-sessie worden ook korte (gefilmde) interviews met andere experts op het gebied van (cyber)pesten getoond.

Bovendien worden praktische handvatten – die scholen moeten helpen cyberpesten te bestrijden – op basis van wetenschappelijke studies verder inzichtelijk gemaakt. Belangrijke vragen zijn:

  • Wat zijn de (on)mogelijkheden van leraren en ouders om in te grijpen bij cyberpesten?
  • En hoe kunnen we de slachtoffers, pesters en omstanders bereiken en trainen om beter om te gaan met cyberpesten?

U kunt gratis deelnemen aan deze online masterclass. Inschrijven is verplicht.

Op 3 oktober kunt u bronnen bestuderen, een opdracht maken en online discussiëren. Vrijdag 4 oktober vindt dan de live sessie plaats.

Om u te kunnen inschrijven, moet u geregistreerd zijn binnen OpenU.

De live-sessie van de online masterclass cyberpesten vindt plaats in het kader van U-meet. U-meets zijn een initiatief van de Nederlandse universiteiten. Hierin ontmoeten wetenschap, politiek en maatschappelijke organisaties elkaar om gezamenlijk te zoeken naar nieuwe oplossingen voor maatschappelijke problemen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

6 reacties

  1. @meesgroep8Anton Horeweg:
    U kunt de masterclass terugkijken op OpenU of via YouTube.

  2. Dat klopt. Je moet inschrijven om de opnames achteraf te kunnen terugkijken.

  3. Dank jullie wel, dat heb ik gedaan. Kan ik volgende week mooi alles bekijken. Ben benieuwd of jullie gezichtspunten stroken met datgene wat ik in mijn boek heb vermeld over (cyber)pesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *