Online masterclass Hoe stimuleer en begeleid je beter het leren van professionals?

Van 28 november tot en met 5 december verzorgt mijn collega Jo Boon de gratis online masterclass over het stimuleren en begeleiden van het leren van professionals. De live sessie is vrijdag 30 november van 15-16 uur.

Leren en blijven leren is voor professionals een noodzakelijke manier om bij te blijven in hun vak en om er tegelijk voor te zorgen dat hun positie op de arbeidsmarkt en in de organisatie waar ze werken versterkt wordt. De vraag is: wat leren professionals? Wat triggert hen tot leren? En hoe ziet dat leren er concreet uit?

Voor veel bedrijven is continue innoveren essentieel geworden om te kunnen overleven. Dat betekent dat het vermogen tot leren en veranderen van de medewerkers van strategisch belang is geworden voor organisaties. En alles wat strategisch relevant is, daar moet op gestuurd worden. Maar leren laat zich lastig sturen, hooguit kunnen managers het leren stimuleren en faciliteren. Van professionals wordt verwacht dat ze inzake hun leren en professionele ontwikkeling over een proactieve en zelfsturende houding beschikken.

De vraag is echter of professionals daadwerkelijk zelf de regie kunnen/willen voeren over hun professionele ontwikkeling, en deze vraag staat centraal in de masterclass. We onderscheiden daarbij verschillende aspecten in de zelfsturing van het leren, met betrekking tot de inhoud van het leren, met betrekking tot de vormen van leren en met betrekking tot de mate waarin leren en innoveren samenvallen (intrapreneurship).

Deze materie staat centraal in de gratis te volgen Online masterclass Hoe stimuleer en begeleid je beter het leren van professionals?, die aanstaande woensdag van start gaat. Meer informatie en inschrijven?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.