Open ICT-cursussen (#in)

Vanochtend las ik in een persbericht dat de Stanford University gratis online computercursussen aanbiedt. Aanleiding voor mij om aandacht te besteden aan twee (deels) Nederlandse initiatieven op dit gebied.

De faculteit Informatica van de Open Universiteit heeft onlangs een gratis cursus over Scala gelanceerd. Met deze programmeertaal kan zowel objectgeoriënteerd als functioneel worden geprogrammeerd. De taal is gebaseerd op Java, maar biedt extra mogelijkheden en wordt daarom steeds meer gebruikt. Twitter is bijvoorbeeld in Scala geprogrammeerd.

De cursus heeft een studielast van ongeveer 25 uur en bevat vier hoofdstukken waarin je kennis maakt met enkele belangrijke onderdelen van de programmeertaal Scala, en er actief mee aan de slag gaat.

Deze faculteit biedt overigens nog meer gratis cursussen aan.

Een tweede initiatief is de Free Technology Academy (FTA). De FTA is een consortium van de Open Universiteit van Catalonië (Spanje), de Open Universiteit in Nederland, het Free Knowledge Institute (FKI) en de Universitet i Agder (Noorwegen). Dit consortium biedt ook een aantal cursussen aan over gratis software en open standaarden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.