Open online cursus probleemgestuurd leren en learning analytics

Vanaf 19 november 2018 verzorgt de Open Universiteit een vrij toegankelijke online cursus over hoe probleem gestuurd leren ondersteund kan worden door learning analytics. Binnen het didactisch concept willen de samenstellers een online cursus ook combineren met een online community.

Binnen deze open online cursus -de term ‘MOOC’ wordt niet gebruikt- komt eerst het concept probleemgestuurd leren aan bod. Er is daarbij aandacht voor de concepten van de Universiteit van Aalborg en van de Universiteit van Maastricht. Verder maak je kennis met  Learning Analytics (LA) en leer je dus hoe probleemgestuurd leren kan worden ondersteund met learning analytics. Deze open online cursus duurt vier weken, en bestaat onder meer uit live presentaties. Deelnemers hebben ook de mogelijkheid een gerelateerd project te definiëren en te selecteren waarbij je in kleine groepen online samenwerkt.

De online community stelt je in staat om in contact te komen met andere geïnteresseerden in probleemgestuurd leren en learning analytics.

De open online cursus wordt verzorgd door Christian Stracke en Olga Firssova van het Welten Instituut van de Open Universiteit (plus gastdocenten).

Meer informatie en registreren?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.