OpenU-Kennisnet masterclass trends technology enhanced learning #elearnmooc

Van 25 september tot 3 oktober aanstaande organiseren Celstec (Open Universiteit) en Kennisnet de online masterclass “Hoe kunnen we de belangrijkste trends op het gebied van technology enhanced learning duiden?” Ik mag deze gratis masterclass verzorgen. Tijdens deze masterclass wordt onder meer ingegaan op de betekenis van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van ICT en leren.

85 TVIxLTQwLmpwZw==Technologische ontwikkelingen voltrekken zich in een rap tempo. Dat betekent niet automatisch dat leren met behulp van technologie drastisch aan het veranderen is. Het is bijvoorbeeld van groot belang om trends van hypes te onderscheiden, en oog te hebben voor de daadwerkelijke toegevoegde waarde van leren.

Tijdens deze masterclass scheiden we trends van hypes, en gaan we in op de betekenis van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van technology enhanced learning (leren versterkt met behulp van ICT).

We gebruiken een kader om trends op dit gebied te kunnen beschrijven, gaan in op de beperkingen hiervan en bespreken een aanpak om trends en ontwikkelingen te verkennen.

In deze masterclass kun je leren:

  • hoe je trends en ontwikkelingen op het gebied van technology enhanced learning via een raamwerk kunt beschrijven
  • wat de beperkingen zijn van een dergelijk raamwerk
  • welke aanpak gehanteerd kan worden om trends en ontwikkelingen op het gebied van technology enhanced learning te duiden
  • wat sterke en minder sterke kanten zijn van verschillende aanpakken
  • wat de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van technology enhanced learning zijn.

Deze OpenU Kennisnet masterclass maakt deel uit van de Massive Open Online Course over e-learning, die Celstec dit najaar samen met Kennisnet organiseert. De online masterclass over trends en ontwikkelingen kan echter ook los worden gevolgd.

Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

De livesessie is op vrijdag 27 september van 15-16 uur.

Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.