OpenU masterclass “Hoe voer je educational design research uit?” #celstec

Van 12 juni tot en met 18 juni organiseert CELSTEC van de Open Universiteit de Engelstalige online masterclass “How to conduct educational design research?“. Deze OpenU masterclass wordt verzorgd door dr. Susan McKenney, de Amerikaanse emeritus-hoogleraar Thomas Reeves en dr. Harini Raval. Deze onderzoeksaanpak past prima bij het werk van professionals op het gebied van onderwijs en opleiden. Ze is namelijk gericht op het ontwikkelen van kennis èn oplossingen.

Online masterclass How to conduct educational design research? Veel onderwijs professionals hebben belangstelling voor onderzoek. Desalniettemin is het voor de meerderheid ingewikkeld om onderzoeksactiviteiten en resultaten van onderzoek in de praktijk toe te passen.

Onderzoeksactiviteiten liggen vaak buiten het bereik van ‘leerprofessionals’, en onderzoeksresultaten blijven vaak ontoegankelijk. Het is daarom de vraag hoe onderzoeken kunnen worden uitgevoerd die tegelijkertijd de onderwijspraktijk en het wetenschappelijk inzicht dienen? De Masterclass “How to Conduct Educational Design Research?” leidt deelnemers in een genre van onderzoek in dat ernaar streeft om dit vraagstuk aan te pakken.

De expert in deze masterclass is dr. Susan McKenney. Susan is universitair docent bij de Learning & Cognition groep van het Centre for Learning Sciences and Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit Nederland, en docent bij de Universiteit van Twente. Daarnaast nemen ook twee buitenlandse experts deel aan deze OpenU masterclass: Thomas Reeves en Harini Raval. McKenney en Reeves zijn auteur van het boek ‘Conducting Educational Design Research‘ dat beschouwd kan worden als één van de standaardwerken op dit terrein.

Informatie over de buitenlandse experts:

Thomas Reeves is Professor Emeritus of Learning, Design, and Technology, The University of Georgia. As Professor Emeritus, he primarily supervises Ph.D. students, and gives guest lectures related to research methods, evaluation, and multimedia design.

Harini Raval holds an MSc in social work and a PhD in curriculum development. She completed her doctoral thesis in 2010 after a five year design study in which she designed, developed, implemented and evaluated a professional development program for para-teachers conducting remedial education in urban slums.

De inschrijfkosten voor deze masterclass bedragen 90,00 euro (losse verkoop) of negen credits (voor houders van een Leertraject). Je kunt ook alleen de live expert-sessie op vrijdag 31 mei a.s. en paper presentaties volgen. Bijwonen hiervan is gratis, maar dan kun je niet via de chat participeren.

Je moet geregistreerd gebruiker zijn van OpenU om je te kunnen inschrijven.

Registreren als gebruiker van OpenU

Zie ook: 7 Things You Should Know About Educational Design Research

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.