Parkeren bij het MECC in Maastricht (#in #fail)

Deze week ben ik een aantal keren voor mijn werk in Maastricht, bij de Maastricht School of Management. Omdat ik op woensdag en donderdag ook in Heerlen moet zijn (en bovendien in Kerkrade blijf overnachten), ga ik op deze dagen met de auto. 

De Maastricht School of Management is een prima locatie voor werksessies, met draadloos internet, servicegericht personeel en goede lunchfaciliteiten. Ze hebben echter beperkte parkeergelegenheid.

Daarom zocht ik vanochtend naar een parkeerplaats bij het congrescentrum MECC, dat vlak bij deze school ligt.

Parkeerplaats 4 was gesloten, parkeerplaats 1 alleen voor hotelgasten. Op parkeerplaats 6 kon ik terecht. De slagboom opende zich automatisch (zonder creditcard in te voeren, of een parkeerkaart te vragen). Toen ik tussen de middag weg wilde rijden, zocht ik echter tevergeefs een betaalautomaat. 

Via de intercom kreeg ik te horen dat deze automaat zich in het MECC bevond. Dus: de auto in de achteruit, opnieuw geparkeerd, en naar het MECC gehold. De bewaker (die me hiernaar had verwezen) vertelde me waar ik de automaat kon vinden. Trap op gerend, gang door en vervolgens geconstateerd dat deze betaalautomaat

  • muntgeld accepteert,
  • bankbiljetten van 5 of 10 euro accepteert,
  • en de chipknip accepteert.

En laat ik nu alleen een briefje van 50 euro, wat muntgeld (maar geen 9,50 euro), een ING-pas zonder saldo bij me te hebben (ik gebruik de chipknip eigenlijk nooit), plus mijn creditcard.

Dus naar de hal van het MECC gehold in de hoop daar een bemenste balie aan te treffen waar ik mijn briefje van 50 euro zou kunnen wisselen.

In de hal was echter niemand te vinden. Maar wel een pinautomaat! Waar helaas alleen een briefje van 20 euro uit kwam rollen (en niet twee van 10). Gelukkig kon ik er ook mijn chipknip opladen.

Aldus gedaan, en teruggesneld naar de parkeerautomaat. Helaas gaf deze bij mijn pogingen om te chippen het signaal 'onbruikbare pas' af.

Toen ik enigszins verhit bij de bewaker aankwam en vroeg of hij geen 20 euro kon wisselen, sprak deze de legendarische woorden: "Ik zal de slagboom wel even voor je open maken, als je op de intercom drukt en 'Met Frits' zegt".

Zelden zo'n klantonvriendelijk parkeersysteem gezien. En gelukkig dat een bewaker zich niet altijd aan de regels houdt (leve de Street Level Bureaucracy).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

5 reacties

  1. @Henk: ‘Frits’ was de code, niet zijn naam (geloof ik).
    @ Frankthuss.wordpress.com: aan die reclame moest ik ook denken. De makers hiervan zijn vermoedelijk ook nooit bij knooppunt Kerensheide en op de A2 bij Maastricht geweest. Zo rustig is het echt niet in Zuid-Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.