Podcasting: te-learning

Ik heb vanmiddag geëxperimenteerd met podcasting. Ik wilde al een tijdje er mee experimenteren en nu moest het er maar eens van komen (wat moet je anders op een vrije, grijze, vrijdagmiddag). Ik heb de applicatie Audacity gedownload en geïnstalleerd. Met dit freeware programma kun je geluidsbestanden opnemen en exporteren naar MP3. Je moet dan wel nog een zogenaamde Lame Enc Converter hebben. Het had dus wat voeten in de aarde voor ik echt aan de slag kon (voor een niet-techneut als ik).

Vervolgens met mijn headset geëxperimenteerd. Het resultaat is een muzikale intro en een welkomstwoord waarin ik kort inga op de term "technology enhanced learning".
Zet je volumeknop flink open, zou ik zeggen!

Voor herhaling vatbaar? Mwa. Voordat ik het resultaat ècht acceptabel vond, was ik ongeveer een half uur verder (exclusief installatie).  En dat voor een geluidsbestand van ongeveer 1 minuut.  De kwaliteit van het bestand is niet heel goed, maar dat kan ook aan mijn eenvoudige tools liggen. Ook is het bestand iets meer dan 1 MB groot. Als je dit vaker doet, dan heb je veel meer serverruimte nodig (en betaal je dus meer geld).

Ik denk dat ik er nog wel eens mee ga inspireren. Bijvoorbeeld door quotes op te nemen van mensen uit mijn netwerk. Maar wel met mate.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. 🙂
    Ik herken het onwennige stemgeluid van mijn eerste ‘ingesproken’ presentaties in Flash.
    Overigens is serverruimte één ding (is steeds “1 x omvang”), bandbreedte is veel ernstiger (is steeds “aantal luisteraars x omvang” ).

  2. Podcasts en garageband-tracks kun je ook kwijt op ourmedia.org. Dat is ook nog eens simpel te uploaden, zelfs voor mij (en ik vind een woord als “serverruimte” al moeilijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.