Post hbo-opleiding e-Learning weer van start

Op 15 april 2013 start weer een editie van de post hbo-opleiding e-Learning van Fontys. Ik zal weer enkele college’s voor mijn rekening nemen.

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die met leren bezig is. Denk daarbij aan opleiders, trainers, consultants en managers van opleidingsprocessen, die e-learning (inclusief blended learning) willen invoeren of daarmee begonnen zijn.

Je maakt kennis met diverse aspecten op het gebied van e-learning zoals trends, de implementatie, het ontwerpen van e-learning en tools.

Deze opleiding heeft de vorm van blended learning: face-to-face bijeenkomsten (in Eindhoven) en online leren (asynchroon en synchroon) wisselen elkaar af. Een avondexcursie naar een e-learningbedrijf maakt ook deel uit van het programma. Er is sprake van individueel en samenwerkend leren.

Ik verzorg nu al een jaar of tien bijdragen aan deze opleiding. En met veel plezier. De groep cursisten is over het algemeen gemêleerd en gemotiveerd.

Marcel de Leeuwe (Leerbeleving.nl) is hoofddocent. Naast mijzelf zijn gastdocent: Hans de Zwart (Shell), Pierre Gorissen (Fontys), Jeroen Krouwels (PAT Learning Solutions) en Fons van den Berg (See Genius).

De doorlooptijd van de opleiding is 11 maanden en bestaat uit 10 avondlessen, 6 webinars, 1 excursie en 2 hands-on praktijkdagen. Daarnaast verwachten we een actieve inbreng bij opdrachten. De kosten van de opleiding bedragen 3950 euro (niet BTW-plichtig).

Op de site van Fontys vind je meer informatie en kunt u zich inschrijven.

Wil je je expertise op het gebied van e-learning op meer academisch niveau vergroten? Kijk dan eens bij de opleidingen van  Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit of bij het leertraject: leren en doceren in de 21e eeuw.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.