Presentatie E-learning. Trends en ontwikkelingen #mijnmoment

Mijn Moment is het initiatief van Henk-Jan Winkeldermaat van Punkmedia. Het bestaat al enkele jaren, maar ik kwam er nu pas dankzij Facebook en Twitter bij terecht. Centraal staan de “meest dierbare, belangrijkste, mooiste, meest aangrijpende of karakteristieke” momenten van het afgelopen jaar, vastgelegd in een verhaal van maximaal 500 woorden. Een mooie manier om terug te blikken op het afgelopen jaar. Hier is mijn moment.

Boekpresentatie1 juni 2013 was toch wel een erg dierbaar en belangrijk moment voor me. Dat heb ik me vooral achteraf gerealiseerd. Ik heb op die zaterdag mijn boek ‘E-learning. Trends en ontwikkelingen’ gepresenteerd aan ongeveer 40 naaste familieleden en relaties (collega’s, oud-collega’s en mensen waarmee ik heb samengewerkt of nog samenwerk).

Die middag startte met een korte presentatie in het Innovatiehuis van het Consortium voor Innovatie in Den Bosch. Vervolgens heb ik bij de borrel heel wat boeken mogen signeren.

Het viel me op dat mijn naaste omgeving dit in eerste instantie eigenlijk specialer vond, dan ik zelf. Ik vond het publiceren van een eigen boek op basis van mijn weblog eigenlijk niet heel bijzonder. Natuurlijk: in 2012 en 2013 heb ik vele uren besteed aan de realisatie van dit initiatief. Het is dan ook vooral een kwestie van hard werken en van het vinden van een goede uitgever. Ook moesten mijn vriendin en ik bereid zijn er zo’n 7000 euro in te investeren.

Maar het schrijven en uitgeven op zich beschouwde ik niet echt als iets speciaals. Wel heb ik een poos getwijfeld of ik dit wel moest doen. Wie zou hier op zitten te wachten? Je kunt toch immers ook mijn blog volgen? Zitten de mensen die mijn blog volgen wel te wachten op een boek (in welk formaat dan ook).

Inmiddels blijkt dat hier wel degelijk behoefte aan is. Er zijn inmiddels meer dan 1500 papieren en elektronische exemplaren verkocht. Veel meer dan ik had verwacht. Dat vind ik wel best bijzonder. Verder krijg ik mede naar aanleiding van het boek verzoeken om presentaties te verzorgen. Ik krijg ook met name via mijn blog, Twitter, Facebook en face-to-face waardering. De mooiste reactie is afkomstig van twee oude tantes (81 en 86 jaar oud) die persé mijn boek wilden aanschaffen, en er ook nog deels in hebben gelezen.

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Wat geweldig, die tantes van je! Ze demonstreren dat je nooit te oud bent om te leren. Enne, ik heb je boek (digitaal en elektronisch) en voor wie dat niet heeft: aanrader! Dank ook voor je vele interessante en soms ontroerende blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.