Sociale baten internet hoger dan de kosten en toename mobiel internet (#in)

Het Pew Internet project heeft de afgelopen week nieuwe rapporten gepubliceerd. In het eerste rapport heeft men bijna 900 internet experts en andere internetgebruikers gevraagd naar de sociale baten en kosten van het internetgebruik. De overgrote meerderheid denkt dat de baten groter zijn dan de kosten. Applicaties zoals email en sociale netwerken


offer ‘low-friction’ opportunities to create, enhance, and rediscover social ties that make a difference in people’s lives. The internet lowers traditional communications constraints of cost, geography, and time; and it supports the type of open information sharing that brings people together.


Dankzij het internet zullen begrippen als 'relatie', 'vriendschap', 'netwerk' of 'privacy' ook een nieuwe betekenis en invulling krijgen.

Het tweede rapport laat zien dat (Amerikaanse) volwassenen in toenemende mate gebruik maken van mobiel internet. Zowel het gebruik van laptops met draadloos internet als het gebruik van internet via de mobiele telefoon is fors toegenomen. Bovendien laat het onderzoek zien dat de mobiele telefoon in toenemende mate wordt gebruikt voor tal van activiteiten, naast het bellen (via Is het nu generatie X, Y of Einstein?). 

Ik ben overigens benieuwd wat de gevolgen van apparaten als de iPad zijn voor mobiel internetgebruik. Er zal ongetwijfeld sprake zijn van een toename van het mobiel en draadloos internet. Maar gaat dit ten koste van de smartphone?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.