Sociale netwerken heroverwegen?

Wordt het je te veel nu Google onlangs met Google Buzz is gekomen? Wil je je deelname aan de bekendste sociale netwerken heroverwegen? Dan is Which Social Network Is Right For You? wellicht een optie. Deze bijdrage van Lifehacker laat onder meer zien dat sociale netwerken vaak verschillende doelen hebben. Zij vergelijken Twitter, Google Buzz en Facebook op aspecten als privacy, gebruik en beheer, toegankelijkheid en ondersteuning van mobiele technologie. Over twitter is men het meest te spreken, hoewel ook deze tool voor verbetering vatbaar is.

Ik twitter vrij fanatiek. Mijn tweets komen ook terecht in Facebook, Linkedin, Hyves en Buzz. Ik merk dat het over het algemeen verschillende zijn die mij volgen via de diverse sociale netwerken. Ik volg anderen vooral via RSS en twitter. Over Buzz heb ik nog geen mening gevormd.

Wat is mis is eigenlijk een stabiele en betrouwbare applicatie waarmee ik alle tweets, blog posts etc kan volgen. Maar waarbij ik wel kan aangeven wat ik van iemand wil volgen. Ook zou die applicatie goede filtermogelijkheden moeten hebben, de optie om personen/organisaties te categoriseren en om overall te zoeken (op hash tags of vrije tekst). Bovendien ik wil meer berichten in één oogopslag kunnen zien (daarom vind ik Tweetdeck zo handig).

Ik vind het geen probleem -aangezien ik vooral scan en patronen probeer te herkennen- om dezelfde bijdrage vaker te zijn (zoals een bepaalde status). Ik sta open voor suggesties.

Sociale netwerken: prachtig, krachtig, maar de tools zijn voor verbetering vatbaar.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Ik herken je probleem.
    Ik kwam toevallig achter dat veel tools een link naar zichzelf meesturen bij berichten die je stuurt. Via die links kwam ik bij 2 programma’s terecht die ik graag gebruik. Yoono als programma dat alle belangrijke netwerken kan laten zien
    (behalve Hyves).
    Daarnaast gebruik ik ADDTHIS.com als plugin in firefox en op blogs.
    (links op mn facebook)
    groetjes,
    paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.