Symposium en nieuwe publicatie over bekend instructiemodel (4C/ID)

Het vier componenten instructiemodel (4C/ID-model) is één van de bekendere instructiemodellen voor het ontwerpen van onderwijs en trainingsprogramma’s. Op vrijdag 21 april 2017 organiseren de Open Universiteit en Maastricht University in Nijmegen de zevende editie van een symposium over dit model. Deelnemers ontvangen dan ook een exemplaar van de nieuwe editie van het boek ‘Innovatief Onderwijs Ontwerpen, De ontwerpprincipes van het 4CID-model’.

Symposium en nieuwe publicatie over bekend instructiemodel (4C/ID)Dit symposium wil een ontmoetingsplaats zijn voor degenen die het 4C/ID-model in de praktijk gebruiken. Het thema van de zevende editie is ‘implementatie’. Bij de ingebruikname van het 4C/ID-model moet immers ook rekening gehouden worden met zaken als de fysieke onderwijslocaties en de wijze van roosteren.

Het programma van het symposium bestaat uit lezingen en rondetafelsessies. Hoogleraar Jeroen van Merriënboer, toch wel de grondlegger van dit model, bespreekt samen met collega’s verschillende implementatieaspecten van een 4C/ID-onderwijsontwerp. Hoogleraar Saskia Brand-Gruwel kijkt naar percepties van studenten, docenten en ontwerpers op een op 4C/ID-gebaseerde cursus informatievaardigheden. Tijdens de rondetafelsessies staan vooral praktijkcases centraal.

De dag start om 10.30 uur en wordt om 16.10 uur afgesloten met een borrel. Plaats van handeling is het Erasmusgebouw van de Radboud Universiteit. Kosten van deelname inclusief het boek bedragen € 100.

Meer informatie en aanmelden?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.