Twee websites die het bookmarken en abonneren waard zijn

Het is lang geleden dat ik websites over leren, opleiden en onderwijs op mijn blog heb geïntroduceerd. In deze blogpost geef ik twee tips.

Tip 1: The Active Class

Hoe kun je lerenden van consument van onderwijsinhoud veranderen in actieve ontwikkelaars van kennis? Hierover gaat The Active Class van Frank van den Ende, onderwijsontwikkelaar en zelfbenoemd onderwijsvernieuwer (inmiddels werkzaam bij mijn oud-werkgever Gilde Opleidingen).

Frank wil docenten inspireren met downloads (zoals een e-book en kaarten met leeractiviteiten rond vijf fasen), blogs en podcasts. Hij maakt trouwens ook intensief gebruik van Instagram voor het delen van bijdragen.

Tip 2: CogSciSci

CogSciSci heeft als ondertitel: Bringing cognitive science to the science classroom. Oorspronkelijk is dit initiatief begonnen als een emailgroep en twittergroep voor docenten.

Zij willen het gebruik van beginselen van cognitieve wetenschappen binnen ‘science teaching’ bevorderen. Je vindt hier onder andere recensies van boeken, en een aantal online modules. Bijvoorbeeld over retrieval practice (eigenlijk zijn het artikelen met taken),. Daarnaast ook onder meer blogposts en andere bronnen. CogSciSci organiseert ook conferenties.

Je kunt de blogs van beide sites toevoegen aan je RSS Feed reader om makkelijk op de hoogte te blijven van nieuwe bijdragen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.