Uitwaaien op Vlieland

We zijn vandaag thuis gekomen van een lang weekend Vlieland. Vooral vandaag was echt sprake van ‘uitwaaien’.

DrieteenstrandloperWe waren al zó lang niet op Vlieland geweest, dat ik over geen enkele digitale foto van dit prachtige Waddeneiland beschikte. Nu dus wel.

Zaterdag hadden we om 14.15 uur de boot.  Dik anderhalf uur later liepen we door de Dorpsstraat richting ons hotel De Wadden. ’s Avonds gegeten in De Oude Stoep.

Zondagochtend hebben we eerst een strandwandeling gemaakt. Helaas regende het zo hard dat we na twee uur wandelen drijfnat in ons hotel aankwamen. Na een hete douche en prima lunch hebben we poging twee ondernomen. Gelukkig bleef het die middag verder droog zodat we nog ongeveer drie uur hebben gewandeld. ’s Avonds diner in Geuzennest.

Gisteren zijn we via het strand richting het Posthuys en Kroon’s polders gewandeld. Handig: de app Vogels van het Waddengebied van Vogelbescherming Nederland. Een brandgans, scholekster of aalscholver herkennen we zo. Maar dat gold niet voor de Drieteenstrandloper of de Bontbekplevier.

We hebben bij het Posthuys geluncht, en daarna via bos- en duinlandschap naar Oost-Vlieland terug gewandeld. In totaal hebben we gisteren ook ongeveer 5 uur gewandeld. Alleen op het eind viel een spat regen. We hebben in gisteren in het restaurant van ons hotel gegeten.

Strand VlielandVanochtend zijn we met de ms Vlieland in een stormachtige wind en stromende regen naar Harlingen gevaren. Vanuit Harlingen in weer en wind in ruim twee uur naar Nijmegen gereden.

Al met al lekker genoten van dit mooie stukje Nederland.

Op Flickr vind je de foto’s.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.