Universiteitsbrede inzet tabletPC’s

In mijn verslag van de Online Educa gaf ik aan te verwachten dat mobile learning eindelijk door zou zetten. Ik zag (en zie) toekomst in het gebruik van tabletPC’s.
In de praktijk stagneert de verkoop van deze apparatuur echter (door de prijs en door gebrek aan standaardisatie van software?).
Vandaag kwam ik een artikel tegen waarin wordt beschreven dat een (kleine) Amerikaanse Universiteit tabletPC’s universiteitsbreed gaat inzetten:

"Mayville State University is upping the technological ante by supplying each of its more than 600 full-time students, as well as teaching faculty and certain administrators, with the new Gateway M275 TabletPC, only six months off the production table."

Een mooi voorteken.

Lees het artikel

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Hoi Wilfred,
    Gelukkig blijkt ook in Nederland wat beter nieuws te vertellen over het aantal tabletPc’s dat verkocht wordt. Volgens een artikel in de online versie van de Automatiseringsgids ( http://www.automatiseringsgids.nl/news/default.asp?nwsId=27238 ) is “[v]oor het eerst [..] deze maand [is] in meer dan 1 procent van de Nederlandse bedrijven met minstens 50 werknemers een tablet-pc te vinden.”
    De daar genoemde cijfers over de groeiverwachtingen in Nederland (5 procent in 2006) zijn op zich heel aardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.