Verdere ontmanteling oude weblog

Ik heb een nieuwe stap gezet in het ontmantelen van mijn oude weblog. Wat betekent dat voor jullie als lezer?

Oude weblogRuim anderhalf jaar geleden heb ik mijn weblog verhuisd van Typepad naar WordPress. De oude blog heb ik nog ruim anderhalf jaar in de lucht gehouden. Zoekmachines bleken er nog massaal naar te verwijzen, zodat deze blogposts nog regelmatig werden gelezen. Enkele maanden geleden heb ik de search engine optimalization aangepakt omdat ik lezers naar één plek wil verwijzen en omdat ik niet meer wilde betalen voor een blog die ik niet meer gebruik.

Vervolgens ben ik oude blogposts mee en mee gaan verwijderen. Met als resultaat dat mijn oude blog nauwelijks nog werd bezocht. Dat proces is nu voltooid. Er staat nu alleen nog een verhuisbericht op de oude blog.

Statistieken oude blogWaarom val ik jullie hier mee lastig?
De kans is aanwezig dat jullie  in berichten van meer dan anderhalf jaar geleden ‘dode links’ tegen komen. Ik zal deze niet gaan vervangen. Dat zou me erg veel werk kosten, terwijl de kans relatief klein is dat deze links worden aangeklikt.

Tip voor het geval dat toch gebeurt: kijk naar het internetadres van de dode link. Kopieer de termen en plak deze in de zoekmachine van mijn ‘nieuwe’ weblog. Je komt dan bij het oorspronkelijke bericht op deze blog uit.

Over een half jaar zal ik de Typepad-blog helemaal ‘deleten’.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.