Video Fragment Rating voor reflecties en feedback

Naar aanleiding van een recente blogpost over feedback wees Lex van Dierssen mij op een site over Video Fragment Rating. Dit systeem wordt in Groningen gebruikt voor de ontwikkeling van klinische vaardigheden door coassistenten.

Video Fragment Rating (VFR) is een product ontstaan uit de samenwerking van de afdeling Chirurgie en het Onderwijsinstituut van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het is ontwikkeld door MAS•Outreach uit Leeuwarden.
Met het VFR-systeem selecteren coassistenten en andere lerenden videofragmenten van hun klinische vaardigheden en reflecteren daarop. Op een voor hen geschikt moment bekijken docenten deze fragmenten en voorzien die van concrete feedback.

Helaas bevat de site geen voorbeelden. Je kunt wel een demonstratie aanvragen. Verder vind je hier wel (niet altijd vrij toegankelijke) achtergrondbronnen. Daaruit blijkt dat deze manier van werken niet alleen de efficiëntie van het onderwijs verbetert, maar ook het aantal observaties, reflecties en de mate van feedback verhoogt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.