Visie op leren en selectie e-learningoplossing (#in)

Vandaag heb ik samen met Bas Vetten van zorginstelling Cello een presentatie verzorgd bij de werkplaats e-learning van de VGN. Tijdens deze bijeenkomst stond het belang van visieontwikkeling op leren en e-learning, als voorwaarde voor het kunnen selecteren van 'leertechnologie', centraal.

In mijn bijdrage ben ik ingegaan op veranderende opvattingen over leren en e-learning. Rond 2000 werd vooral gedacht in termen van door de organisatie aangeboden online cursussen en trainingen, die vooral individueel worden gevolgd.

Vandaag de dag is er meer aandacht voor meer informele vormen van leren, de ondersteuning van werkplekleren met behulp van ICT, een actievere rol van de lerende (en meer autonomie), 'sociaal leren' en voor kennis als 'stroom'. Meer aandacht impliceert overigens niet, dat deze ideeën ook al massaal in de praktijk worden gebracht.

In het tweede deel van de sessie zijn we ingegaan op tien te zetten stappen in het selectieproces van een e-learningoplossing. Deze stappen heeft Cello in de praktijk gebracht, waarbij ik als extern adviseur ondersteuning heb verleend. Hieronder vind je mijn presentatie (Bas heeft zijn bijdrage in Prezi gemaakt).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.