Vrolijk Kerstfeest! (#in)

Ik wens jullie allemaal hele fijne en gezellige kerstdagen. Graag deel ik mijn favoriete kerstvideo's met jullie. De eerste vind ik echt heel goed, de anderen hebben een relatie met mijn jeugd.

De meest briljante ken je ongetwijfeld: het héél knap gemaakte digitale verhaal van de geboorte van Jesus (via Frank van den Oetelare). Ongelofelijk dat meer dan tweehonderd mensen deze video 'disliken'.

Onderstaande video is jeugdsentiment. Enerzijds omdat 'bij ons thuis' vroeger eigenlijk alleen maar Duitstalige kerstmuziek werd gedraaid, anderzijds omdat zanger Heintje een lokale held was:

Nog zo'n lokale held: Jean van Ree van 'de Hoots' (heet eigenlijk Hein Schlösser). Was vroeger verbonden aan de opera in Keulen, maar kwam elk jaar naar zijn geboorteplaats om de nachtmis op te luisteren. Onderstaande video is de enige die ik op YouTube kon vinden, en waarin hij na ongeveer 3 minuten figureert:

Van Ree zong altijd Cantique de Noël, hieronder in de uitvoering van Luciano Pavarotti:

Het was in die tijd dat het damesgedeelte van het kerkkoor van de Catharinaparochie van de Holz de nachtmis altijd opende met de Gregoriaanse versie van het Hodie Christus Natus Est:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Zalig Kerstmis!… wens ik op zijn Vlaams.
    (Raar maar waar: ook ik koos de kerstvideoviral 2010 voor mijn blog, maar dan in zijn originele Portugese versie. En ik citeerde daarbij een klassiek Duits Weihnachtslied – ook jeugdsentiment: “Alle Jahre wieder”.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.