VSNU twitterdebat over kenniseconomie #kennisdebat

Aanstaande maandag 3 september organiseert de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten samen met o.a. de HBO-Raad een twitterdebat over de toekomst van de kenniseconomie. Je kunt het debat volgen via @kennisdebat en mee doen met de hashtag #kennisdebat.

Er wordt gediscussieerd aan de hand van stellingen. De stellingen worden door een moderator getwitterd vanaf @kennisdebat. Een moderator probeert het Twitterdebat te begeleiden en te sturen, door nieuwe stellingen in te brengen als het debat stil valt en door deelnemers actief te vragen om een reactie. Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager zal het debat om 8:00 uur starten.

Tijdens het debat zullen vier thema’s aan bod komen. De vier thema’s/blokken zijn:

  • Blok 1 – 8:00 – 10:00 uur Concurrentiekracht Nederland
  • Blok 2 – 11:00 – 13:00 uur Samenwerking bedrijfsleven en kennisinstellingen
  • Blok 3 – 14:00 – 16:00 uur Aansluiting hoger onderwijs en arbeidsmarkt
  • Blok 4 – 17:00 – 18:00 uur Finale met o.a. bijdragen van de sprekers Openingen Academisch Jaar

Mensen die zelf niet twitteren, kunnen reageren via www.twitterdebatkennisinnovatie.nl . Je ziet hier ook wie heeft toegezegd wanneer mee te doen (o.a. Robbert Dijkgraaf, Thom de Graaf, André Kuipers, Sijbolt Noorda, Paul Schnabel en Neelie Kroes).

Ik probeer ’s middag mee te doen (de ochtend heb ik afspraken).

Aan het eind van de dag wordt een online Twitterkrant gepubliceerd, met hoogtepunten van de dag.

Een goed initiatief. Ik ben vooral ook benieuwd of men in staat is daadwerkelijk met elkaar in 140 tekens te debatteren, en of dit twitterdebat tot nieuwe inzichten leidt. Ik spreek zelf overigens liever over kennissamenleving, dan kenniseconomie. Kennisontwikkeling moet niet alleen gericht zijn op economische groei, maar ook op culturele ontwikkeling, emancipatie, solidariteit  en vergroening. Wat dat betreft is het ook jammer dat de organisatoren vooral samenwerken met werkgeversorganisaties.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *