6 reacties

  1. Ik geef mijn presentaties nooit af. Kan ook niet, want een presentatie = mijn verhaal + nog iets ondersteunends als een Powerpoint (Keynote in mijn geval). Aan alleen dat laatste heb je niks. Tenzij je Powerpoint een soort resumé is van je verhaal, maar dan is het dus geen ondersteuning van je verhaal, maar ís het je verhaal.
    Karssenberg z’n vraag is meer gestoeld op voyeurisme en nieuwsgierigheid, denk ik overigens… 🙂

  2. @henk: je kunt altijd onderdelen van presentaties van anderen voor jouw verhaal gebruiken. Mooie plaatjes, modellen etc. Kennis delen = kennis vermeerderen

  3. @henk,
    Mijn vraag is niet gestoeld op voyeurisme en nieuwsgierigheid, maar op het gegeven dat ik tijdens de laatste presentatie die ik bijwoonde van Wilfred hij op de eerste slide het adres had staan waar de presentatie gepubliceerd is op internet en in zijn presentaties ook verwijst naar zijn weblog. Het leek me daarom niet meer dan logisch dat er vanaf zijn weblog een link zou zijn naar…
    Ik vind het jammer dat je dit zo stelt en daar het woord voyeurisme bij gebruikt. Mijn nieuwsgierigheid was al lang bevredigd aangezien ik erbij was. Het enige wat ik deed was mijn collega blogger een tip geven.

  4. @henk
    Jammer dat je geen link achterlaat zodat ik weet met wie ik te maken heb en eens zo’n keynote van jou kan bijwonen.
    Zo voyeuristisch ben ik dan weer wel dat ik nieuwsgierig ben wie dergelijke ideeën heeft…

  5. @Willem: inderdaad, Willem. De term “voyeurisme” is volstrekt niet op z’n plaats. Dank nogmaals voor de tip.

  6. Mijn presentaties bestaan voor 95% uit schermvullende plaatjes. Ik geef die zelden of nooit af aan de organisatie, want ik vind het niet zinvol dat die in de boekjes uitgeprint worden. Ik heb dan liever een uitgeschreven tekst met mijn betoog of een relevant artikel in die boekjes.
    Een gehele presentatie, liefst met audio van mijn speech, zet ik soms wel online. Dan is hij enigszins te begrijpen. Als iemand mijn plaatjes wil hebben, dan mag dat natuurlijk altijd. (Aansprakelijkheid op welke grond dan ook wordt echter niet aanvaard.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *