Wat je moet weten over virtualisatie

Wel eens gehoord van virtualisatie? Vast wel. En kun je vertellen wat het inhoudt, en wat het betekent voor het onderwijs? Mmmmm. Lees dan 7 Things you should know about….virtualization van de Educause:


Virtualization is an approach by which several applications—sometimes running on different operating systems—run on the same piece of hardware, creating multiple “virtual” servers from a single machine. The several virtual servers on each host machine are isolated from one another, as if on separate hardware. Virtualization software manages the different applications and systems, resulting in an ex- perience for end users that is indistinguishable from having each application on a dedicated machine. In a virtualized environment, utilization rates can rise to more than 75%.


Dankzij virtualisatie kunnen onderwijsorganisaties dus een flinke efficiencyslag slaan als het gaat om ICT beheer. Bovendien kan het een eerste stap zijn richting cloud computing. Een nadeel is -volgens de Educause- dat niet alle applicaties geschikt zijn voor virtuele servers. Ook stelt virtualisatie hoge eisen aan de hardware configuratie van servers. ICT-medewerkers zullen ook moeten investeren in hun expertise.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Voor veel scholen is het geen vraag of ze hun serverpark virtualiseren, maar wanneer (als ze het al niet hebben gerealiseerd). ICT beheer is allang op de hoogte van de voordelen. De knelpunten moeten niet worden gezocht bij de ICT afdeling, maar bij de wil om te centraliseren en investeren.
    Je blog was voor mij aanleiding ook een blog over dit onderwerk te posten: http://bit.ly/6BMnI

  2. @Jan Cees Rutgers. Ja, ik zag het. Duidelijk verhaal. De 7 Things-reeks is vooral voor onderwijsmensen bedoeld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.