Wilfred verder als zelfstandig adviseur

Vanaf 1 maart 2015 werk ik als zelfstandig adviseur op het gebied van technology enhanced learning.

Wilfred Rubens
Foto: Jeroen Berkhout, OU

Op 1 maart aanstaande loopt mijn arbeidsovereenkomst bij de Open Universiteit Nederland af. Ik heb onlangs besloten dit contract niet te willen continueren.

Ik word dus ‘zelfstandige zonder personeel’, waarbij ik hoop dat ik niet tot de helft van het aantal zzp-ers zal behoren dat “het zwaar heeft” (wish me luck…).

Ik heb hier geruime tijd over nagedacht. Ik ben bijvoorbeeld al vijf jaar ingeschreven bij de KvK en heb in het verleden een baan bij Gilde Opleidingen gecombineerd met een eigen bedrijfje. Vlak voordat ik ruim 4 jaar geleden werd benaderd om projectleider van een innovatieproject bij de OU te worden, vroeg ik mezelf voor het eerst af of ik niet fulltime voor mezelf zou willen beginnen.

Ik heb de laatste tijd de diverse plussen en minnen uitgebreid op een rij gezet (ook samen met anderen). Mijn intuïtie zegt me dat als ik deze stap nu niet zet, ik ‘m vermoedelijk nooit meer zal maken.

Ik hoop mijn bijdrage aan het yOUlearn-project van de OU via mijn bedrijf te continueren. Het promotietraject wil ik als buitenpromovendus afmaken. Daarnaast is er ruimte voor andere kortlopende en langdurige advies- en professionaliseringstrajecten.

Ik kijk met plezier terug op de afgelopen 4 jaar bij de OU. Het was een enerverende, leerzame en innovatieve periode.

Ik hoop de komende jaren diverse boeiende projecten voor verschillende klanten te kunnen uitvoeren.

Meer informatie over mijn dienstverlening?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

30 reacties

  1. Goh die had ik niet aan zien komen. Een verrassende maar voor jou logische stap dus. Dag overbuurman. Veel succes

  2. Hoi Wilfred, heel veel succes !
    Heb zelf ook 10 jaar via deze constructie met veel plezier gewerkt alleen zijn er geen nieuwe opdrachten sinds 2013. Het is dus pieken en dalen en daar zelf een goede modus in vinden.
    Groet, Cas

  3. Proficiat! En wens je veel succes met het ondernemerschap! We zullen elkaar wel blijven tegenkomen in het veld

  4. Beste Wilfred,

    Fantastisch dat je deze stap hebt gezet en ik hoop dat het je net zoveel brengt als de e-Learning ZZP’ers die ik ken. Graag werk ik in de toekomst nog meer met je samen en als ik je ergens mee kan helpen dan hoor ik het graag.

    Geniet ervan en groei (in ontwikkeling en van trots!). Ik heb geen enkele twijfel dat dit een succesvolle en mooie stap is die je gaat zetten.

    Hartelijke groeten,

    Marcel de Leeuwe

  5. Proficiat Wilfred! Alleen al het nemen van zo’n beslissing is een felicitatie waard. Dit past volgens mij wel bij je: ondernemend, onafhankelijke geest, relatiegericht en een eigen verhaal.

  6. Ha Wilfred, ik heb een stapelbaan: een part-time vaste aanstelling bij de CHE en een eigen bureau (ZwaLu) op gebied van projectmatig werken. Dan combineer ik het best of both worlds: Zelfstandig Zonder Personeel, maar ik borg dat ik een Zelfstandig Zonder Pensioen word. Ook een optie voor je? In ieder geval succes! Blijf je bloggen?

  7. Ik blijf zeker bloggen. Dank je. Deze optie heb ik ooit toegepast. Had ook nadelen zoals een 6daagse werkweek. Ik zorg er wel voor dat ik aan pensioenopbouw doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.