Wordt dit de nieuwe tablet-standaard? (#in)

Farewell, Kindle. Buh-bye, Ipad suggereert dat de ASUS Transformer tablet de nieuwe industriestandaard voor tablet PC's gaat worden. Je kunt deze gebruiken als tablet PC, maar er ook een los, lichtgewicht, toetsenbord aan vastklikken. Het apparaat zou krachtig zijn, een lange batterijduur hebben en bovendien Flash ondersteunen.

Het IPS-scherm zou deze tablet zelfs een heuse vervanger van de e-reader Kindle maken. Kortom: een next step in de ontwikkeling van mobiele technologie (en dus van mobile learning).

Ik weet het niet. Veel zal afhangen van de kwaliteit van de uitvoering. Asus is volgens mij nog nooit in staat geweest om een duurzame industriestandaard neer te zetten (hun netbooks werden volgens mij snel ingehaald door betere producten). Ik ben me er ook niet zeker van of mensen gaan slepen met een docking station-achtig los toetsenbord. Maar ik zou dit apparaat natuurlijk best wel eens uitproberen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Ik denk dat de nieuwe standaard gezet is door Apple en dat de andere tabletten alleen maar kunnen proberen om bij te blijven. De iPad mag misschien een produkt zijn om online to consumeren en niet te produceren, maar de ‘user experience’ zal moeilijk te overtreffen zijn. Probeer de ‘flipboard app’ en je bent gelijk verkocht!

  2. Wat mij betreft is Asus altijd al een goed merk geweest. Ook het design van hun laptops was vaak prima in orde ten opzichte van dat van andere merken.
    Een apart toetsenbord koppelen is natuurlijk niet revolutionair. Daar zijn bijvoorbeeld voor de iPad al vele oplossingen voor. Vooral via bluetooth. Een aardige oplossing die ik laatst zag, is van ZAGGmate: http://j.mp/e6gZNF Bluetooth is natuurlijk wel belastend voor de accu. Daar zou een docking-station constructie voordeel moeten bieden.
    Jammer dat de Dell Inspiron Duo http://tinyurl.com/3wjmv5q niet een los tablet heeft dat eruit gehaald kan worden. Dan zou het een fijne oplossing zijn. Nu nog wat te grof / zwaar voor een tablet, lijkt me.
    Het vernieuwende zit ‘m denk ik vooral in het scherm. Ik vraag me ook wel af hoe lang het duurt voordat andere leveranciers met dergelijke schermoplossingen komen…

  3. @PascalMarcelis: ik denk dat de laptop van 2015 meer zal lijken op de tablet PC van nu. We hebben dan andere type toetsenborden, en nog betere schermen. Als cloud computing en draadloze technologie alom tegenwoordig zijn, hebben we geen omvangrijke harde schijven meer nodig.

  4. @Rita Kop: Op dit moment is het zeker zo dat Apple de standaard voor tablet’s heeft neergezet. Maar houden zij dit vast? Ik ben het niet met je eens dat de iPad vooral voor produceren is. Die opvatting kun je echt niet meer volhouden met al die apps die op produceren gericht zijn (zoals Mindmeister).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.