Zeilvakantie Lefkas (#in)

Vandaag zijn we thuisgekomen van een vakantie op Lefkas. De eerste week hadden we via ons favoriete reisbureau Ross Holidays een mooie studio gehuurd in Vassiliki, in het zuiden van Lefkas. We hadden ook een auto gehuurd zodat we het eiland uitgebreider konden verkennen. De tweede week hebben we gezeild. Een foto-impressie staat op Flickr.

In de eerste week hebben we diverse stranden bezocht, zoals het strand van Kathisma en het strand van Poros. Verder ook plaatsjes zoals het autovrije Ayios Nikitas, de haven van Syvota, Syvros en het toeristische Nydri.

DSC01662

Vassiliki is een havenplaatsje met diverse tavernes -één taverne was gespecialiseerd in geweldige en originele medzes- en enkele barretjes. Een prima uitvalsbasis.

Het was de tweede keer dat wij Lefkas hebben bezocht. De eerste keer hadden we slechts enkele dagen een auto, zodat we nu een veel betere indruk hebben gekregen van dit mooie, groene, eiland.

Tijdens deze week brak er ook een staking uit onder vrachtwagenchauffeurs. De hostess van Ross Holidays raadde ons aan onmiddellijk te gaan tanken, zodat we niet zonder benzine zijn komen te zitten.

Verleden week zaterdag zijn we naar Lefkas-stad gereden. Die middag konden we op de kajuitzeilboot: een Bavaria 39 Cruiser met de naam Viking. Deze dag sloten mijn zus en zwager en twee vriendenstellen zich bij ons aan. Onze twee boten maakten deel uit van een flottielje van zes kajuitzeiljachten. Vanaf zondagochtend zijn we via het eiland Skorpios gaan zeilen naar het plaatsje Vathi op het eiland Meganissi.

DSC01772

Verder hebben we deze week de eilanden Ithaki (de baai van Stavros), Kefalonia (Agia Efemia), Lefkas (Syvota) en Kalamos aangedaan. Onderweg hebben we diverse tussenstops gemaakt in baaitjes. Heel bijzonder was de aanlegplaats op Kalamos. Een kiezelstrand met één taverne, waar we op het strand hebben gegeten. Heel basic en weinig licht zodat de sterrenhemel prachtig straalde. Helaas is mijn iPhone in één van de baaien in het water gevallen, en onherstelbaar beschadigd.

Verleden jaar zijn we in de omgeving van Corfu gaan zeilen. Dat was onze eerste zeilervaring. Nu hadden we duidelijk meer ervaring, en gelukkig ook meer wind (tussen windkracht 3 en een ruime 5). Het zeilgebied rond Lefkas vind ik mooier. Je zeilt tussen diverse eilanden, die onderling sterk verschillen.

Hieronder vind je nog een beknopte video-impressie:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.