Trends in (t)e-learning

In mei 2006 heb ik enkele presentaties gegeven over trends in (t)e-learning. Doel van deze presentaties was het publiek in vogelvlucht bij te praten over ontwikkelingen op dit gebied.

Ik heb deze trends omgebouwd tot enkele screencasts: hiermee kun je de slides zien en hoor je mijn toelichting. Je computer moet Flash ondersteunen om ze te kunnen bekijken en beluisteren.

Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van de gratis tool Wink (tip van Pierre Gorissen) . Hiermee kun je ook webbased instructies maken. Een gemakkelijk te bedienen tool. Ik heb wel eerst een tutorial bekeken.

Ik had wel moeite met het geluid. Ik heb een eenvoudige headset gebruikt. De kwaliteit van het geluid is daarom voor verbetering vatbaar. Een USB-microfoon staat inmiddels op mijn verlanglijst.

Het viel me ook tegen om spontaan begeleidende teksten in te spreken. Een aantal keren moest ik het van mezelf overdoen. En nog steeds zijn de "uh's" en enkele versprekingen aanwezig. Een gewone presentatie gaat me toch wat gemakkelijk af (geloof ik).

Inhoud