Boek E-learning. Trends en ontwikkelingen

Omslag boek e-learning trends en ontwikkelingenMijn boek ‘E-learning. Trends en ontwikkelingen’ is op 3 juni 2013 bij Uitgeverij InnoDoks verschenen. Vanaf 4 januari 2016 kan de elektronische versie gratis worden gedownload (toelichting).

Overal waar geleerd wordt – in bedrijven, op scholen, van huis uit – wordt steeds intensiever gebruik gemaakt van digitale technologie. E-learning staat voor de belofte leren efficiënter en effectiever vorm te geven en te organiseren. Maar het roept ook vragen op. Wat werkt echt? Wat moeten we daarvoor organiseren? Hoe herkennen we hypes?

Wilfred Rubens analyseert in dit 228 pagina’s tellende boek op nuchtere wijze de actuele trends en ontwikkelingen. Hij doet dat onder andere op basis van het materiaal dat hij de afgelopen tien jaar verzamelde en deelde op zijn veel gelezen en geciteerde weblog. Aan bod komen de belangrijkste visies en opvattingen over e-learning. De auteur geeft daarnaast een actueel overzicht van de vele beschikbare leertechnologieën, zoals de elektronische leeromgeving, learning analytics, mobiele technologie, sociale media en MOOC’s. Hij legt daarbij steeds de nadruk op leren en didactiek en niet op de technologie. Deze uitvoerige publicatie geeft professionals die zich bezig houden met leren een helder beeld van de trends en ontwikkelingen én mogelijkheden en valkuilen van e-learning. De praktische handvatten en verwijzingen maken het boek tot een uitgelezen vertrekpunt voor wie meer wil doen met de mogelijkheden die technologie biedt om leren te faciliteren.

Rubens, W. (2013). E-learning. Trends en ontwikkelingen. Middelbeers: Uitgeverij InnoDoks.
ISBN boek: 978-94-90484-03-3
ISBN ePUB: 978-94-90484-04-0

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

15 reacties

  1. Ik heb een tijdje geleden het ebook gekocht en ben het nu aan het lezen op mijn Nook (ereader van Barnes & Nobles).

    De teksten in kaders die qua layout groter zijn dan een pagina op de ereader worden niet goed weergegeven; ze worden afgebroken en vallen weg. Bijvoorbeeld het kader dat begint met ‘E-learning: what’s in a name?’

    Uitzoomen helpt, maar soms past zo’n tekstkader gewoon niet op het scherm. Op mijn Mac, in het programma Calilbre, geeft het geen problemen lijkt het.

  2. Dank voor je reactie. Met de Nook hebben we het niet getest. Kan zijn dat deze ereader zich niet aan alle standaarden houdt.

  3. Ik ben mij aan het verdiepen in de onderwijsmarkt en dit boek geeft een geweldig inzicht in de stand van zaken met betrekking tot elearning maar daarnaast geeft het ook inzicht in de ontwikkelingen in de laatste 10 jaar. Het boek is goed opgezet en aangenaam om te lezen.
    Ik lees het ebook met Kobo Glo, geen technisch problemen.

Reacties zijn gesloten.