aug 292015
 

Als je ICT in het onderwijs gaat inzetten, moet je extra goed nadenken over het onderwijsontwerp. Die boodschap wordt toegelicht in de laatste editie van een online talkshow over onderwijs.

Continue reading »

aug 282015
 

De firma Knewton verzamelt al vele jaren data over het gebruik van online leerinhouden. Op basis daarvan heeft men een online applicatie gemaakt die gedifferentieerd onderwijs mogelijk wil maken. Wired spreekt zelfs van een “Robot Tutor”.

Continue reading »

aug 272015
 

De Online Educa Berlijn is één van ’s werelds grootste -en waarschijnlijk meest internationale- conferenties over ICT en leren. Het programma van editie 2015, die van 2-4 december dit jaar in Berlijn plaatsvindt, krijgt langzaam inbreng. Daarbij valt nu al de Nederlandse inbreng op.

Continue reading »

aug 252015
 

Als je ICT voor leren inzet, zul je waarschijnlijk extra je best doen om lerenden te activeren. Want actief leren is belangrijk voor het behalen van leerresultaten. Wat kun je doen om lerenden te activeren om online te leren.

Continue reading »

aug 242015
 

Keer op keer voorspellen voornamelijk Angelsaksische vertegenwoordigers van de e-learning industrie dan wel publicisten dat een nieuwe technologie, of een door ICT-gefaciliteerde verandering, een revolutie zal veroorzaken in het onderwijs. Eind 2011-2012 was het de beurt aan massive open online courses. Dat blijkt -zoals zo vaak- weer erg tegen te vallen.

Continue reading »

aug 232015
 

Hoe laat je studenten efficiënt samen leren binnen een online omgeving? Hoe kun je sociaal leren online vormgeven, monitoren, evalueren en bijsturen? Deze en andere vragen staan centraal tijdens de online masterclass die Maarten de Laat en Bieke Schreurs (Open Universiteit van 2 september tot 11 september aanstaande verzorgen.

Continue reading »

aug 222015
 

Technologie is niet alleen een middel waarmee we bestaande manieren van leren kunnen versterken. Het is ook een ‘enabler’ en katalysator van nieuwe manieren van leren. Uiteraard is is natuurlijk lastig om te voorspellen hoe technologie de toekomst van leren zal gaan beïnvloeden. Een aantal ontwikkelingen is in elk geval al zichtbaar.

Continue reading »

aug 212015
 

Het kunnen focussen is voor mij een belangrijke bekwaamheid in het kader van mediawijsheid over digitale geletterdheid. Door je te focussen voorkom je afleiding en leer en werk je effectiever. Wat zijn daarbij belangrijke tips?

Continue reading »

%d bloggers op de volgende wijze:
Spring naar de toolbar