Mei 042016
 

Binnen het onderwijs wordt niet alleen onderzocht hoe lerenden scoren op toetsen, maar bijvoorbeeld ook hoe hun betrokkenheid bij school zich ontwikkeld. Althans, dat gebeurt in de VS. Van de uitkomsten word je overigens niet vrolijk.

Continue reading »

Mei 032016
 

Op basis van recent onderzoek heeft het Online Learning Consortium een infographic gemaakt met daarin opvallende cijfers over de rol van online leren. Wat verder opvalt zijn de verschillen met het Nederlands hoger onderwijs. Ik denk dan met name aan discussie over de toegankelijkheid.

Continue reading »

Mei 022016
 

Binnen het Nederlandse hoger onderwijs wil men in toenemende mate rekening houden met een diverse doelgroep. Dat betekent onder meer dat er van uit wordt gegaan dat lerende niet meer allemaal hetzelfde programma in hetzelfde tempo doorlopen. Adaptieve leertechnologie moet dit faciliteren. In de VS wordt inmiddels over de eerste ervaringen gepubliceerd.

Continue reading »

Mei 012016
 

Op 19 mei 2016 gaat een massive open online course van start over “Toetsen voor Leren in de Praktijk“. Deze MOOC is ontwikkeld door onderzoekers van het Welten-instituut van de Open Universiteit.

Continue reading »

Apr 292016
 

Een aantal jaren geleden heb ik een screencast gemaakt over de implementatie van “technology enhanced learning”. Ik heb deze video vandaag vervangen door een nieuwe versie.

Continue reading »

Apr 282016
 

Onderzoekers van de Michigan State University concluderen op basis van uitgebreid onderzoek dat zogenaamde “one-to-one” laptop programma’s gerelateerd kunnen worden aan hogere toetsscores op het gebied van taal, wiskunde en ‘science’.

Continue reading »

Apr 272016
 

Gisteren en vandaag heb ik een professionaliseringssessie voor twee medewerkers van Provinciaal Onderwijs Vlaanderen begeleid. Tijdens deze tweedaagse heb ik samen met Katrien Bernaerts en Bram Bruggeman gewerkt aan het herontwerpen van een blended TOLL-cursus.

Continue reading »

%d bloggers liken dit:
Spring naar de toolbar