mrt 282015
 

In het kader van een themanummer van Innovisier over professionalisering in het onderwijs, ben ik laatst geïnterviewd over professionalisering rond digitale geletterdheid. Ik geef daarin aan dat de belangrijkste bekwaamheid m.i. is: de pedagogisch-didactische impact kennen van ICT-middelen.

Continue reading »

mrt 262015
 

Tijdens dag twee van de Managementconferentie van het Consortium voor Innovatie kon je weer kiezen uit tal van sessies. Ik heb met name gekozen voor sessies met een innovatief karakter.

Continue reading »

mrt 252015
 

Vandaag en morgen vindt in de DRU Cultuurfabriek te Ulft de tweejaarlijkse managementconferentie van het Consortium voor Innovatie (CvI) plaats. Het motto van de conferentie is “Nieuw vakwerk”. Vandaag heb hier twee sessies over het gebruik van e-learning bijgewoond.

Continue reading »

mrt 242015
 

Vandaag heb ik in het kader van een onderwijsvernieuwingsproject een sessie verzorgd voor en met het managementteam van de Academie van Deeltijd van Avans Hogeschool over visieontwikkeling op ICT en onderwijs.

Continue reading »

mrt 202015
 

Is een Small Private Online Course (SPOC) een vorm van ‘open education’, en mag een SPOC in één adem genoemd worden met een massive open online course? Drie dagen geleden ontspon zich hierover een Twitter-discussie die nu in blog posts een vervolg krijgt. Ik zal daarbij eerst ingaan op de vraag of dit wel een relevant issue is.

Continue reading »

mrt 192015
 

Vandaag vond studiedag twee plaats over het ontwikkelen van blended learning. De doelgroep van deze tweedaagse -met tussendoor een werkopdracht- werd gevormd door een groep enthousiaste medewerkers van het Fontys Educatief Centrum. Een mooi voorbeeld van werkend leren, vind ik.

Continue reading »

mrt 182015
 

Vandaag heeft CINOP een bijeenkomst georganiseerd waar men een ‘goed gesprek’ met relaties heeft gevoerd over de kruisbestuiving tussen arbeidsmarkt en onderwijs. Ik mocht daarbij met Pieter van Knippenberg (ROC West-Brabant) ingaan op de toekomst van het leren, en de impact van technologie op dit leren.

Continue reading »

%d bloggers op de volgende wijze: