De e-learning webshop van de VGN #elzrg13

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft een aantal jaren geleden een Werkplaats E-learning opgericht. Eén van de vragen van de leden van die werkplaats was gericht op krachtenbundeling en het gezamenlijk ontwikkelen van e-learning.

Tijdens het congres E-learning en HRM in de Zorg vertelde de VGN over de realisatie van een leer- en distributieomgeving voor de gehandicaptenzorg in Nederland (VGN E-learning webshop). Hun leden maakten gebruik van diverse leermanagement systemen, en maakten gebruik van diverse commerciële aanbieders. Hoe kun je op basis daarvan (en onder welke voorwaarden) met elkaar delen?

Daarom zijn de volgende doelen geformuleerd voor de VGN E-learning webshop.

  1. Inzicht in beschikbare content vergroten.
  2. Content kunnen delen en ruilen.
  3. Kopen met korting.
  4. Technisch mogelijk maken dat content in eigen situatie gebruikt kan worden.

De VGN E-learning webshop is nu door Niveo Threeships gerealiseerd. Daarin kunnen medewerkers van aangesloten instellingen cursussen bestellen, en volgen. Dat is afhankelijk van afspraken die binnen instellingen zijn gemaakt. Instellingen kunnen op die manier zelf ontwikkelde modules via licenties verkopen aan andere instellingen. Gebruikers kunnen modules ook beoordelen.

Op dit moment wordt getest of modules binnen verschillende leermanagement systemen gebruikt kunnen worden. Daarvoor wordt per module een testpakket aangeboden. Ook moet aan de kant van de leermanagement systemen e.e.a. aangepast worden.

Gebruikers en commerciële aanbieders betalen een abonnementsprijs om de webshop in beheer te houden.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
Top

%d bloggers liken dit: