Hoe kun je als docent je stem professioneler gebruiken?

Docenten gebruiken de hele dag hun stem, maar zijn zich er vaak niet van bewust dat ze dit instrument ook professioneel moeten leren gebruiken. In een OpenU online lezing zal Liselotte Hambeukers-Nollet van Stemkunst het belang van stemgezondheid en het belang van een goede presentatie door goed stemgebruik nader belichten.

In het kader van de werelddag van de stem op 16 april, wordt er d.m.v. deze lezing aandacht besteed aan professioneel en gezond stemgebruik. Goed stemgebruik is voor iedereen die zijn stem veel moet gebruiken om twee redenen belangrijk. Een goede stemtechniek voorkomt enerzijds stemklachten en anderzijds zorgt het ervoor dat u professioneel overkomt. Een stem die goed gebruikt wordt, wint vooral aan overtuigingskracht en is vrij van klachten als stemvermoeidheid, kuchen en keelschrapen, kwaliteitsveranderingen van de stem, gevoel van een band om de keel te hebben, luchttekort etc etc.

In deze lezing zal Liselotte Hambeukers-Nollet aangeven wat goed stemgebruik inhoudt en waar het aan moet voldoen, wat de meest voorkomende fouten zijn en wat u hieraan kunt doen.

De lezing wordt gehouden op 17 April 2012, van 20.00-21.00 uur.
Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
Top

%d bloggers liken dit: