Paar daagjes Den Haag

In de meivakantie gaan we altijd een paar dagen er op uit. Dit keer werd het Den Haag.

Den HaagDoor omstandigheden konden we pas vrij laat iets boeken, en konden we ook maar een aantal dagen weg. We kozen daarom voor Den Haag: een leuke stad, met de mogelijkheid om bij mooi weer naar het strand te gaan.

Omdat we wat te vieren hadden -dertig jaar bij elkaar- had ik een mooi, klassiek, hotel aan de Lange Voorhout geboekt. Woensdag er naar toe, vrijdag terug.

Ik ben al vele malen naar Den Haag geweest. Niet alleen zakelijk, ook privé. Toch kende ik de buurt van de Hooigracht, Denneweg en Nieuwe Uitleg niet echt. Wat een leuke buurt om door heen te flaneren en aan een gracht te lunchen.

Op woensdag hebben we een beetje door de stad geflaneerd. Behalve door bovenstaande buurt zijn we o.a. ook naar het Binnenhof, Haagse Bluf en Noordeinde gegaan. Op donderdag zijn we ’s ochtends naar Scheveningen gewandeld. Want het was natuurlijk prachtig weer! ’s Middags was het daardoor in Scheveningen stervensdruk. We hebben onder meer bij Strandtent De Waterreus geluncht. In de loop van de middag zijn we terug gewandeld naar Den Haag.

Op woensdagavond hebben we gegeten bij La Passione (tip van @Dirtsa_1), op donderdag bij Restaurant Milu (tip van mijn zus). Beide eetgelegenheden zijn inderdaad aanraders.

Wandelen door Den Haag is ook een beetje wandelen door de vaderlandse geschiedenis. Daarbij realiseer ik me hoe relatief weinig ik op school heb geleerd van de geschiedenis van Nederland. Uiteraard is de Grondwetswijziging van Thorbecke aan de orde gekomen, net als de Tweede Wereldoorlog. Maar ik heb pas vele jaren nadat ik de middelbare school had verlaten, geleerd wie Anna Paulowna, Gijsbert Karel van Hogendorp of Alexander van Oranje-Nassau zijn geweest. Mijn belangstelling voor geschiedenis is met name op de basisschool gewekt.

 

Den Haag 2016

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: ,
Top

%d bloggers liken dit: