Celstec en LOOK gaan op in Welten instituut

Met ingang van 1 januari 2014 kent de Open Universiteit een nieuw onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie: het Welten instituut. Celstec, LOOK en de Lerarenuniversiteit zijn opgegaan in dit nieuwe instituut, waar ik dus ook werkzaam ben.

Aanleiding voor de inrichting van het Welten instituut is de stopzetting van de subsidie van LOOK die deze zomer door de minister werd aangekondigd. Omdat de Open Universiteit veel waarde hecht aan het type onderzoek dat binnen LOOK werd uitgevoerd, heeft het CvB besloten de onderzoeksactiviteiten van CELSTEC en LOOK te integreren tot één nieuw onderzoekscentrum. De expertisecentra CELSTEC en LOOK houden daarmee op te bestaan.

Het nieuwe Welten-instituut kent één onderzoeksprogramma ‘Leren en doceren in door technologie verrijkte leeromgevingen’, met daarbinnen drie speerpunten:

  • Leren en de lerende in zijn/haar leeromgeving
  • Door technologie verrijkte leeromgevingen voor doceren en leren
  • Doceren en docentprofessionalisering

Behalve onderzoek voeren we ook advies- en professionaliseringswerkzaamheden op deze drie terreinen uit (als kennisvalorisatie).

Ik vond het inhoudelijk al langer voor de hand liggend dat Celstec, LOOK en de Lerarenuniversiteit samen zouden gaan. Al had ik liever gezien dat dit niet gepaard was gegaan met een drastische bezuiniging en heftige reorganisatie. Op dit moment zitten we nog midden in de bijbehorende reorganisatie. Mede daardoor zie je op de website nog ‘sporen’ van de oude instituten.

De officiële namen zijn:

  • Welten instituut. Onderzoekscentrum voor doceren, leren en technologie
  • Welten Institute. 
Research Center for Teaching, Learning and Technology

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Heel veel sterkte Wilfred voor jou en je collega’s. Reorganisaties zijn nooit gemakkelijk maar zeker niet als er zo’n duidelijke bezuiniging aan ten grondslag ligt. Dan gaat het vaak keihard om geld en FTE’s en wordt alle logica en redelijkheid daar ondergeschikt aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord