Beeld van de geschiedenis van innovatie Nederlands beroepsonderwijs

Veel mensen ontwikkelen een persoonlijke website of weblog tijdens hun werkzame leven. Niet Jan Geurts. Jan lanceert twee jaar na zijn pensioen een website over zijn loopbaan: een rijk persoonlijk archief van bijna veertig jaar onderzoek en advies op het gebied van het beroepsonderwijs. Deze site geeft daarmee tevens een mooi beeld van de geschiedenis van de verbetering en vernieuwing van het Nederlandse beroepsonderwijs.

Jan GeurtsJan Geurts is één van degenen die mij hebben geïnspireerd tijdens mijn loopbaan. Dankzij Jan ben ik me sinds eind 1995 gaan verdiepen in de wijze waarop internettechnologie gebruikt kan worden voor onderwijs, opleiden en leren. Jan was destijds (tot en met 1998) directeur van BVEnet, en heeft mij toen aangenomen als ‘redacteur’. “Jan stuurt op visie”, zeiden wij altijd over zijn stijl van leidinggeven.

In 2012 is Jan met pensioen gegaan (lees mijn bericht over zijn koninklijke onderscheiding). Gisteren mailde Jan me dat hij een website over zijn loopbaan heeft gelanceerd. Je vindt hier:

  • Een introductie op zijn loopbaan vanaf 1972 waarin onderzoek naar, innovatie van en advisering van en over het beroepsonderwijs centraal staan. Lees vooral zijn fraaie reflectie aan het slot.
  • Een CV
  • Interviews met Jan over verbetering en vernieuwing van het beroepsonderwijs.
  • Een groot aantal artikelen en rapporten. Voor mensen die Jan kennen, komt de analogie met voetbal in een aantal titels bekend voor.
  • Een overzicht van presentaties die hij in de loop der jaren heeft gegeven.

Tenslotte vind je op zijn website een groot aantal ‘wijsheden’ waar Jan zijn mails vaak mee afsloot (en die hij dikwijls ook verwerkte in zijn presentaties).

Helaas kun je vooral versies van publicaties en presentaties van na 2000 downloaden. Dat komt omdat Jan niet meer beschikt over de elektronische versie van bijdragen van voor die tijd.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: ,
Top

%d bloggers liken dit: