En mijn voorkeursstem gaat morgen naar…. (#in #nosdebat)

Dat ik morgen GroenLinks ga stemmen, zal volgers van deze weblog waarschijnlijk niet verbazen. Ik ben lid sinds de oprichting, lange tijd -met plezier- actief geweest, maar heb nu (schaam, schaam) geen tijd weten vrij te maken om campagne te voeren voor de partij die

  • noodzakelijke modernisering op sociaal-economisch gebied wil (in tegenstelling tot de conservatieve SP en PvdA), en sociaal blijft (in tegenstelling tot VVD, CDA en ook D66)
  • drastische maatregelen wil nemen om onze wereld leefbaarder en duurzamer te maken
  • als één van de weinige partijen verder kijkt dan Nederland (en Europa) lang is
  • op cultureel gebied liberaal is.

Die keuze was dus duidelijk. Mijn vraag was alleen: op wie ga ik morgen stemmen? Ik stem niet gauw op een lijsttrekker, maar meestal op iemand die ik persoonlijk ken en erg waardeer (zoals in het verleden Ab Harrewijn).

Nu stem ik echter bewust op Femke Halsema. Toen zij zich opnieuw kandideerde voor het lijsttrekkersschap was ik niet automatisch enthousiast. Ik twijfelde of kiezers haar niet zat zouden zijn en of zij nog wel de passie zou hebben om tijdens de campagne te 'knallen' (vreselijk woord eigenlijk).

Als ik de media en de peilingen mag geloven, zijn kiezers haar zeker niet zat. En -voor zover ik het heb meegekregen- heeft Femke het de laatste weken erg goed gedaan.

Vandaar deze voorkeursstem.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com

Tags: , ,
2 comments on “En mijn voorkeursstem gaat morgen naar…. (#in #nosdebat)
  1. Patricia Kokx schreef:

    Geen campagne gevoerd? Volgens mij heb je via Twitter en Facebook toch behoorlijk je best gedaan. Het heeft mij niet kunnen overtuigen maar aan jou heeft dat in ieder geval niet gelegen. Overigens denk ik dat Femke zeer gebaat zou zijn bij een goede lopopediste die haar leert haar kaak te ontspannen als ze praat. Dat zou haar performance heel veel sterker maken. Nu is naar haar luisteren toch best een beproeving.

  2. Wilfred Rubens schreef:

    @Patricia Kokx: Meen je dat? Ik heb me flink ingehouden. In elk geval niet gecanvast, in stands gestaan, op stations geflyerd etc. Zoals anders. Jammer dat je niet op GroenLinks hebt gestemd. Dat van die logopediste lees ik voor het eerst. Ik deel je mening ook niet.

Top

%d bloggers liken dit: