Interessante ‘line up’ Online Educa Berlijn 2014 #oeb14

Popfestivals kennen altijd een zogenaamde ‘line up’: welke acts treden het betreffende jaar op? Gisteren is de ‘line up’ van de Online Educa Berlijn bekend geworden. Een interessante mix. Ook de befaamde Online Educa debat belooft vuurwerk op te leveren.

Online Educa BerlijnIk zie bijvoorbeeld erg uit naar hoogleraar Hans Rosling die data analyseert om globale trends te duiden. Verder ben ik benieuwd naar de bijdrage van Howard Rheingold, die veel heeft gepubliceerd over virtuele communities. Verleden jaar was ik onder de indruk van Victor-Mayer Schönberger, die ook dit jaar weer van de partij is. Ondanks dat hij de sponsoren van de Online Educa Berlijn als ‘databaronnen’ typeerde.

Nick van Dam en Stephen Downes zijn echte e-learning veteranen (maar heel verschillend). Trendwatcher Mark Stevenson is voor mij een verrassing. Ik hoop een aangename.  Shyanal Majumdar en Aida Opoku-Mensah zullen ongetwijfeld de internationale dimensie verbreden. Tenslotte leveren sponsor Brightspace (van Desire 2 Learn) en Pearson ook twee sprekers: John Baker en Lisa Lewin. Hopelijk worden dat inhoudelijke, en geen commerciële bijdragen.

Op donderdagavond 4 december vindt het inmiddels befaamde Online Educa Debat plaats. Twee voorstanders en twee tegenstanders kruisen dan -hopelijk weer onder leiding van Harold Elletson- de degens rond een actuele stelling. Net als in het Britse Lagerhuis stemt aansluitend de zaal (die zich ook met de discussie bemoeit). Dit keer luidt de stelling:

´The house believes that data is corrupting education´.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,
One comment on “Interessante ‘line up’ Online Educa Berlijn 2014 #oeb14
  1. Stephan Kahmann schreef:

    Hallo Wilfred, lang niet meer gezien of gesproken. Wat Lisa Lewin betreft leveren wij opvallend genoeg de enige vrouwelijke keynote, of zij inhoudelijk overtuigd kunnen we in Berlijn bespreken. Je bent van harte uitgenodigd! Net als jij verheug ik met op Hans Rosling, verbaasd me niet dat hij komt, die man is op dit moment “hot”in Duitsland. De “Spiegel”heeft recent een artikel in 2 delen over hem gepubliceerd: http://www.spiegel.de/wissenschaft/technik/hans-rosling-der-regisseur-der-zahlen-a-680116.html

    Tot Berlijn,
    Stephan Kahmann

Top

%d bloggers liken dit: