Model implementatie e-learning (screencast)

Waar moet je aan denken als je e-learning gaat implementeren? Volgens mij aan zes factoren, die elk weer diverse aspecten bevatten. Ik heb hierover maar eens een screencast gemaakt.

Ik verzorg al enkele jaren regelmatig presentaties en workshops over de implementatie van e-learning (inclusief blended learning). Op basis van mijn ervaringen, en op basis van diverse bijdragen die ik in de loop van de jaren heb gelezen en geschreven, heb ik onderstaand model ontwikkeld. Dat model kan worden gebruikt voor de implementatie, maar ook voor de evaluatie van een invoeringsproces.

Behalve de zes factoren is het belangrijk dat je doelen en resultaten formuleert, dat je rekening houdt met de context (die stimulerend kan werken) en dat je stapsgewijs te werk gaat.

De invoering van e-learning is een complex proces. Ingewikkelder dan een ‘gewone’ onderwijsverbetering of ICT-project. Je moet meerdere bordjes tegelijkertijd in de lucht houden. Daarbij wil wel eens een bordje sneuvelen (ook bij mij).

Ik blijf het lastig vinden om dit soort screencasts ‘vloeiend’ te maken. Ook is de geluidskwaliteit van deze screencast niet optimaal. Inhoud schijnt hierbij echter belangrijker te zijn dan vorm (heb ik me laten vertellen).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
0 reacties op “Model implementatie e-learning (screencast)
1 Pings/Trackbacks voor "Model implementatie e-learning (screencast)"
  1. […] Waar moet je aan denken als je e-learning gaat implementeren? Volgens mij aan zes factoren, die elk weer diverse aspecten bevatten. Ik heb hierover maar eens een screencast gemaakt.  […]

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
mei 2019
M D W D V Z Z
« apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: