Nog één nachtje slapen: Managementconferentie CvI ‘IJzersterk!’ #cvimc

Morgenmiddag gaat de tweejaarlijkse managementconferentie van het Consortium voor Innovatie in de Gieterij te Hengelo van start. Ik ben er bij, en verheug me er erg op. Het thema ‘IJzersterk’ slaat wat mij betreft namelijk op sfeer, concept, organisatie en inhoud van de CvI-conferenties (als Vriend van het CvI ben ik uiteraard niet objectief). Waar kunnen jullie de komende dagen blogposts over verwachten?

De Gieterij

Foto afkomstig van http://hengelo2013.cviweblog.nl/p/ijzersterk.html

Ik zal morgenmiddag vooral bloggen over de keynotes. Ik ben benieuwd naar de bijdrage van Marcel Knotter. Marcel en ik waren rond 2001 collega’s bij KPMG Consulting, al vraag ik me af of hij dat nog weet. Marcel’s motto is, dat wie zich omringt met saaiheid, vanzelf saai wordt. Als zijn presentatie slaapverwekkend is, hebben we dat aan ons zelf te wijten. 😉
Verder laat ik me graag verrassen door de voorzitter van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en de mij volstrekt onbekende Hans Becker (die volgens mij vooral over de ‘zachte kant’ van leiding geven zal spreken).

Tijdens ronde 1 en 3 mag ik zelf een ‘pitch‘ van 12 minuten verzorgen over het leertraject ‘Leren en doceren in de 21e eeuw’ en over SAITO:Strategisch Advies voor Innovatie van Training en Onderwijs (komt naar 0.303). Over ronde 2, 4 en 5 twijfel ik nog. Ik denk dat ik dit congres gebruik om me te laten bijpraten over Focus op vakmanschap, de netwerkschool en professionalisering.

Woensdag heb ik om 18.30 uur afgesproken met een aantal mensen om hun te laten zien hoe wij met OpenU werken. Dat wordt dus een kort buffet….
Tijdens het avondprogramma hoop ik vooral oude bekenden uit het MBO tegen het lijf te lopen, en bij te praten. Hetzelfde geldt voor de lunch van donderdag.

Tijdens de verdiepingssessieronde op donderdagmiddag ga ik mijn collega Liesbeth Kester aanmoedigen. Er kunnen overigens maar 25 deelnemers aan haar sessie over ontwikkelen van praktijkgerichte opleidingen mee doen. Liesbeth zet ons aan het werk, heeft ze mij beloofd.

Zie ik je de komende dagen?

Ps: volg ook de conferentieblog.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , , ,
Top

%d bloggers liken dit: