OpenU Kennisnet lezing “Helpen virtuele tutors leerlingen met ‘leren’ leren?”

Op 7 november 2013 vindt om 20.00 uur de OpenU-Kennisnet lezing “Helpen virtuele tutors leerlingen met ‘leren’ leren?” plaats. Deze online lezing wordt gegeven door dr. Inge Molenaar.  Dr. Molenaar is universitair docent onderwijskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Deelname is gratis. Inschrijven verplicht.

Virtuele tutorsUit verschillende onderzoeken weten we dat leerlingen van het basisonderwijs tot aan de universiteit slecht in staat zijn hun eigen leren te reguleren, in het bijzonder in digitale leeromgevingen. Deze vaardigheden zijn belangrijk omdat ze leerlingen helpen zelfstandig te leren. Een mogelijke oplossing is het ondersteunen van dit soort metacognitieve vaardigheden tijdens het leren met virtuele tutors.

In deze online lezing gaat dr. Inge Molenaar in op de benodigde metacognitieve vaardigheden, hoe je deze kan trainen, hoe virtuele tutors hierbij kunnen helpen, en hoe effectief dit is.

Dr. Inge Molenaar is verbonden aan het Behavioural Science Institute en verricht haar onderzoek binnen de Learning & Plasticity groep van prof. Ludo Verhoeven.

Deze gratis online lezing is vooral bedoeld voor docenten. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Om je te kunnen inschrijven, moet je geregistreerd zijn in OpenU.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
Top

%d bloggers liken dit: