Zo kun je ook je schoolplan presenteren

Het Connect College in Echt presenteert haar schoolplan via een inspirerende video. Daaruit spreekt een visie op onderwijs waar ik blij van word.

Gisteravond kwam ik via een tweet van Jaap Walhout (@jaap_w) onderstaande video tegen van het Connect College, waar o.a. @jan_fasen en @guidovandijk werkzaam zijn.

In deze video laat het Connect College haar visie zien op de veranderende samenleving (o.a. waardencrisis, bevolkingskrimp in Limburg, andere wijze waarop jongeren met technologie en informatie omgaan). Volgens deze scholengemeenschap vraagt dat om een andere visie op leren. Men wil uitstekende leerresultaten behalen door anders te werken. “Vernieuwen is geen diskwalificatie van het verleden maar een kwalificatie van onze toekomst” is één van mijn favoriete quotes uit de film (schijnt oorspronkelijk van de CIO van Albert Heijn te zijn).

Verder beschrijft men ook de vijf pijlers voor de toekomst:

  • Creativiteit
  • Mediageletterdheid
  • Kennen en Kunnen
  • Respect is doen
  • Ethisch bewust zijn

Het Connect College integreert hiermee wat mij betreft eigentijdse bekwaamheden, vakmanschap en een pedagogische opdracht. Het pleidooi voor ruimte voor medewerkers spreekt mij ook erg aan.

Het Connect College heeft zich volgens mij laten inspireren door de prachtige documentaire “We are the people” van Lord Puttnam, waar ik eerder over over blogde. Ze hebben zelfs de mooie titelsong “Youth of Today” van Amy MacDonald gebruikt (podsafe?). Wat wel jammer is, is dat men nog steeds sterk leunt op leerstijlen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
0 comments on “Zo kun je ook je schoolplan presenteren
2 Pings/Trackbacks for "Zo kun je ook je schoolplan presenteren"
  1. […] Shared Zo kun je ook je schoolplan presenteren | Wilfred Rubens over Technology Enhanced Learning. […]

Top

%d bloggers liken dit: