Zoeken met Creative Commons

Via Google of Flickr kun je foto’s zoeken die je vrij mag gebruiken. Een tijdje geleden ontdekte ik bij toeval een makkelijkere manier.

Search Creative Commons

Foto: Creative Commons

Als je presentaties, online artikelen of online leerstof ontwikkelt, ben je vaak op zoek naar afbeeldingen die je -met bronvermelding- kunt gebruiken (commercieel of niet commercieel), hergebruiken of zelfs bewerken.

Tot nu toe gebruikte ik daarvoor de geavanceerde zoekoptie van Flickr of Google. Onlangs bezocht ik weer eens de website van Creative Commons. Ik zag daar toen een speciale zoekmachine waarmee je binnen diverse websites kunt zoeken naar rechtenvrije materialen. Niet alleen foto’s, maar bijvoorbeeld video’s of muziek.

Wat me wel opvalt, is dat als je bijvoorbeeld foto’s over ‘blended learning’ zoekt, je veel foto’s vindt van congressen over blended learning. Terwijl je op zoek bent naar illustraties van blended learning. Is dat nog te vermijden?

Wellicht gesneden koek voor menigeen. Maar ik vond het de moeite van het delen waard.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
Top

%d bloggers liken dit: