Gastcollege implementatie e-learning

Vandaag mag ik weer een gastcollege verzorgen bij de post-HBO opleiding e-learning van Fontys Extens. Hoewel ik binnen deze leergang al vaker een gastcollege over de implementatie van e-learning heb gegeven, kies ik toch steeds voor een andere opzet.
Dit jaar wil ik geleerde lessen centraal stellen.

Als voorbereiding heb ik de studenten gevraagd een ervaren collega binnen de eigen organisatie kort (ongeveer 10 minuten) met een videocamera (die zij hebben gekregen) te interviewen over de belangrijkste leerpunten (do's en don'ts) ten aanzien van de invoering van ICT binnen de organisatie. Daarbij gaat het bij voorkeur om een e-/blended learningproject.Ik heb hen gevraagd het interview vervolgens -al dan niet voorzien van een wachtwoord- te publiceren op Vimeo of YouTube.

Vervolgens heb ik de cursisten verzocht om één interview te bekijken, en daaruit via een forum de voor hen belangrijkste les te trekken.

Het gastcollege start ik met een introductie (hoe kijk ik naar de invoering van e-learning). Vervolgens kijk ik door deze bril naar de geleerde lessen van de studenten (op basis van de video's), en naar enkele van mijn ervaringen. Daarna krijgen de studenten een opdracht om in tweetallen op basis van een artikel (keuze uit drie) te kijken of zij aanvullende conclusies kunnen trekken. Tenslotte vat ik hoofdlijnen samen. Ik zal daarbij met name ingaan op zaken die nog niet aan de orde zijn gekomen. Dat betekent dat niet alle slides aan de orde zullen komen.

Elearning Implementeren Gastcollege Fontys

View more presentations from wrubens.

Ik heb overigens een groot aantal bookmarks over implementeren verzameld.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Erg interessante presentatie en mooie vorm! Ook lekker concreet, hoewel ik nog wel benieuwd zou zijn naar een uitwerking van een plateauplanning.
    Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *