ICT Maturity modellen

Becta (British Educational Communications and Technology Agency) presenteert een paper waarin zij ingaan op "ICT maturity" modellen.
Dat zijn modellen waarmee je de ontwikkeling van ICT binnen een organisatie in kaart kunt brengen. Er zijn ook modellen om de "volwassenheid" van andere aspecten van een organisatie in kaart te brengen (bijvoorbeeld op het gebied van human resource management).

"These models aim to help organisations benchmark themselves and identify next steps for organisational development, and to illustrate the progression of benefits as an organisation matures."

Bij een ICT maturity model worden (meestal) vijf ontwikkelingsfasen beschreven. Ik heb wel eens de indruk dat de eerste fase zo banaal wordt beschreven dat geen enkele organisatie er in past. Dat geeft de burger moed. We zijn al op het tweede plateau beland!

Het paper van Becta is vooral informatief voor belangstellenden die weinig afweten van "ICT maturity" modellen. Becta en haar partners hebben ook een soort stappenplan gemaakt (met instrumenten) om de ontwikkeling van ICT binnen Engelse onderwijsorganisaties een impuls te geven.

Lees ook dit paper over een e-learning maturity model.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *